Maros Palesch Krimi

Námorníci lovili bez povolenia

BRATISLAVA - PODUNAJSKÉ BISKUPICE, 04.08.2011. Dňa 03.08.2011 Potápači poriečneho oddelenia odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru včera (03.08.2011) zadržali na Dunaji dvoch Ukrajincov pri pytliactve.

Policajti počas hliadkovej službu na motorovom člne na úseku Dunaja, ktorý je medzinárodnou vodnou cestou, prechádzali popri kotviacich lodiach. Tento úseku Dunaja je frekventovanou trasou, ktorou prechádzajú osobné a nákladné lode celého sveta. Zároveň je toto miesto v správe Slovenského rybárskeho zväzu, vhodné na rybolov.

V Kalinkovskom ramene, ležiacom na biskupickej strane Dunaja, zbadali na dvoch kotviacich nákladných lodiach označených Ukrajinskou vlajkou mužov loviť ryby na udice. Každý z inej nákladnej lode. Policajti sa priblížili k lodiam a vyzvali mužov, aby predložili doklady totožnosti a povolenie na rybolov. Hliadka poriečnej polície zistila, že ide o 49-ročného Oleksandra R. a 58-ročného Ivana K. z Ukrajiny, členov posádok dvoch nákladných lodí prechádzajúcich územím Slovenska. Priznali sa, že nemajú povolenie na rybolov ani rybársky lístok a nie sú držiteľmi takýchto oprávnení.

Policajti mužov zadržali a služobným člnom ich eskortovali na obvodné oddelenie policajného zboru v Podunajských Biskupiciach. Polícia mužov obvinila z trestného činu pytliactva. V súčasnosti sú Oleksandr R. a  Ivan K. v cele policajného zaistenia. Hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky.

//Policajti poriečneho oddelenia trávia svoj pracovný čas v teréne a to nielen na vode, kde tiež rovnako ako policajti dopravnej, či poriadkovej a železničnej polície v svojej pôsobnosti chránia životy, zdravie a majetok občanov. Často krát prehľadávajú dno riek, aby našli veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Na hladine kontrolujú člny a rybárov, aby nepytliačili a chránili prírodu. Každý policajt na tomto oddelení je aj potápačom a dokáže riadiť malé plavidlo. Potápači však vykonávajú aj hliadkovú službu na vozidlách v okolí vodných tokov. //

Zdroj + foto: Prezídium PZ SR, Denisa Baloghová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM