Rôzne

Nakupujte moderne a ekologicky zároveň. Štartuje piaty ročník Na bicykli do obchodu

Aj tento rok sa môžete zúčastniť už piateho ročníka „Na bicykli do obchodu“. Tak teda nasadať a hor sa nakupovať!

Ilustračný obrázok k článku Nakupujte moderne a ekologicky zároveň. Štartuje piaty ročník Na bicykli do obchodu
4
Galéria
Zdroj: Na bicykli do obchodu

Už v septembri štartuje piaty ročník národnej kampane Na bicykli do obchodu, ktorá je zameraná na rozvoj nemotorovej dopravy. Cieľom jedinečnej kampane je prepojenie cyklistickej dopravy s nakupovaním.

Na bicykli

Bicykel môžete využiť aj inak, než na šport. Môžete na ňom absolvovať aj bežné činnosti, ako nakupovanie či stretnutie s priateľmi v kaviarni. Vďaka projektu Na bicykli do obchodu budete môcť v septembri nakupovať ekologicky a zdravo – na bicykli.

Organizátori chcú projektom prispieť k zdravej mobilite daného mesta. Ľudí vyzývajú, aby pri nákupoch vymenili auto za bicykel, pretože je to jednoduchší, rýchlejší a lacnejší spôsob dopravy aj nakupovania.

Kampaň bude prebiehať po celom Slovensku, registrácia pre zákazníkov ako aj pre predajcov je spustená už od 1. augusta.

Týždeň mobility

Hlavným garantom kampane je minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek a kampaň získala podporu aj priamo u národného cyklokoordinátora Petra Klučku. Je zároveň súčasťou Európskeho týždňa mobility a jednou z možností, ako sa do neho zapojiť, či už pre mestá, obce alebo organizácie.

Projekt „Na bicykli do obchodu“ vznikol v roku 2013, a ako jeden z najlepších bol zvolený a podporený ECF (European cyclists federation). Vzhľadom k úspešnosti úvodného ročníka sa projekt ďalej rozvíjal a postupne menil svoju podobu, no základná myšlienka ostala nezmenená.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM