Nakazení študenti si na internáte spravili ŽÚRKU! Aký trest čaká hriešnikov?

Univerzita Komenského zavádza mimoriadne kontroly na internátoch. Reaguje tak na porušovanie karantény.

Ilustračný obrázok k článku Nakazení študenti si na internáte spravili ŽÚRKU! Aký trest čaká hriešnikov?
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš , unsplash.com

Univerzita Komenského síce už začiatkom októbra prešla na dištančné vzdelávania, no na internátoch je stále ubytovaných viac ako 1 500 študentov, mnohí zo zahraničia. Z toho, čoho sa dopustili včera v noci (14.10.) sa priam zastavuje rozum!

Usporiadali žúrku

„Viacerí zahraniční študenti pochádzajúci prevažne zo Španielska boli v priebehu minulého týždňa pre potvrdené ochorenie COVID-19 umiestnení do internátnych izolačných izieb. Niektorí z nich opakovane ignorovali pravidlá karantény a na dvoch izbách usporiadali večierok pre ďalších jedenásť osôb. Niektorí z účastníkov boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ďalší zatiaľ nemali ochorenie potvrdené,“ píše Univerzita Komenského na svojej webstránke.

Situáciu riešila aj policajná hliadka, Regionálny úrad verejného zdravotníctva a aj vedenie univerzity.

Čaká ich trest

„Po skončení nariadenej karantény vedenie internátov všetkých trinásť osôb z internátu okamžite vylúči a navrhne disciplinárne konanie na fakultách, na ktorých títo študenti študujú. O incidente budeme informovať aj domovské univerzity študentov a zastupiteľské úrady,“ informuje univerzita.

Univerzita teraz zintenzívni mimoriadne kontroly s cieľom zabezpečiť dodržiavanie internátneho poriadku a ochrany zdravia a životov ubytovaných.

„Na internátoch naďalej platia sprísnené protiepidemické a bezpečnostné pravidlá vrátane úplného zákazu návštev medzi izbami a dodržiavanie nočného pokoja,“ pripomína vedenie školy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM