Maros Palesch Rôzne

Najviac neplatičov je v Biskupiciach

BRATISLAVA - PODUNAJSKÉ BISKUPICE, 30.05.2011. Najviac neplatičov za hrobové miesta v pomere k počtu hrobov je na cintoríne v Podunajských Biskupiciach. Počet hrobov je 2949 a neplatičov 778.

Tvrdí to riaditeľ mestského pohrebníctva Marianum Miloslav Hrádek s tým, že údaj je z 23. máju tohto roka.

Pre porovnanie na najväčšom cintoríne Slávičie údolie je 25.185 hrobov a neplatičov 5576. Celkovo je na 18 cintorínoch v správe Marianumu k uvedenému dátumu vyše 13.000 neplatičov.

V súvislosti s ďalším postupom Hrádek povedal, že budú konať podľa zákona a doručovať výzvy na zaplatenie na adresu neplatiča, do jeho rúk. „Žiaľ, viac ako 80 percent výziev, ktoré posielame poštou a stoja nás nemalé peniaze, sa nám vracajú ako nedoručiteľné alebo neboli prevzaté,“ priblížil riaditeľ. Podľa neho by si mali občania – nájomcovia plniť zákonnú povinnosť a oznámiť zmenu svojej adresy správe cintorína.

Hrádek upozornil, že nájomca hrobu na mestskom cintoríne má možnosť si na internetovej stránke pohrebníctva overiť, či je miesto zaplatené. Pred Pamiatkou zosnulých bude opäť Marianum lepiť nálepky na nezaplatené hroby.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM