Samospráva

Najväčšou investíciou Čunova v roku 2016 bude dvojgaráž za 50-tisíc eur

Tento investičný zámer, na ktorý už je hotová projektová dokumentácia, by mali pokryť peniaze z rezervného fondu, o čom rozhodne MsZ v júni tohto roka. Potvrdila to starostka Gabriela Ferenčáková.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšou investíciou Čunova v roku 2016 bude dvojgaráž za 50-tisíc eur
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo Mestskej časti Bratislava Čunovo prijalo rozpočet obce na rok 2016 s výhľadom na roky 2017 a 2018. Poslanci schválili na tento rok dve priority, dvojgaráž ako komplexný skladovací priestor pre potreby obce a nové zdravotné stredisko.

„Na dvojgaráž, v ktorej budú uskladnené stroje, traktor a všetok technický materiál vo vlastníctve obce a MÚ, sme schválili 50-tisíc eur. Na zdravotné stredisko, ktoré by podľa projektu malo stáť 67-tisíc eur, sme zatiaľ nevyčlenili peniaze, pretože rozpočet je napnutý,“ uviedla poslankyňa Monika Somogyi s tým, že s prípravnými prácami na zdravotné stredisko chcú začať ešte v tomto roku.

Tento investičný zámer, na ktorý už je hotová projektová dokumentácia, by mali pokryť peniaze z rezervného fondu, o čom rozhodne MsZ v júni tohto roka. Potvrdila to starostka Gabriela Ferenčáková.

„Minulý rok sme nerealizovali niektoré projekty, preto nám zostali finančné prostriedky, ktoré chceme využiť na prestavbu knižnice na zdravotné stredisko, čo je už dlhodobo plánované,“ spresnila Ferenčáková s tým, že v ‚okáli‘, ktorý už dlhšie nie je vhodný na zdravotné účely, umiestnia knižnicu, na čo v rozpočte vyčlenili 5-tisíc eur.

Nový návrh rozpočtu

Čunovo bolo dosiaľ v rozpočtovom provizóriu po tom, čo v decembri 2015 starostka na podnet niektorých poslancov pôvodný návrh rozpočtu stiahla z rokovania MsZ. Nový návrh rozpočtu podporili aj tí poslanci, ktorí neboli spokojní s jeho pôvodnou verziou. Potvrdila to poslankyňa a členka Finančnej komisie Lenka Maschkanová. „Mali sme spoločné stretnutie, dohodli sme sa na niektorých investičných zámeroch, našli sme kompromis, aj čo sa týka šetrenia finančných prostriedkov, takže sme spokojní.“

Čunovo bude hospodáriť v tomto roku s vyrovnaným rozpočtom, ktorého príjmy aj výdavky predstavujú 667 416 eur, z toho kapitálové výdavky sú naplánované v hodnote takmer 88-tisíc eur.

Prečítajte si tiež: Nové Mesto v našich rukách. Novomešťania budú už o pár dní hlasovať za projekty na zlepšenie života vo svojom okolí

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM