Rôzne

FOTO: Najväčší rozruch počas vianočných sviatkov spôsobila mimoriadna udalosť na Dunaji

Dôvodom odtrhnutia pontónu podľa majiteľa mohol byť silný náraz. Opraviť objekt do pôvodnej podoby už zrejme nebude možné.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Najväčší rozruch počas vianočných sviatkov spôsobila mimoriadna udalosť na Dunaji
8
Galéria
Zdroj: TASR

Najväčší rozruch počas vianočných sviatkov spôsobila mimoriadna udalosť na Dunaji, kde sa odtrhol pontón, na ktorom sa nachádzala reštaurácia Knajpa.

Hrozivá zrážka

Prúd ho odniesol až k Jaroveckému ramenu, ale po zrážke s rumunským plavidlom bol objekt samotnej reštaurácie značne poškodený, aj keď sa ho napokon hasičom podarilo ukotviť a zatiaľ sa nepotopil. Plávajúci pontón Knajpa sa na Dunaji odtrhol v utorok 25. decembra neďaleko nákupného centra na ľavom brehu a Mosta Apollo.

Majiteľ reštaurácie, známy dabingový herec Alfréd Aczel, o príčinách odtrhnutia reštaurácie až do ukončenia vyšetrovania nechcel hovoriť. „Keď som vstúpil na pontón, zbadal som, že sa začal potápať. V poslednej chvíli som z neho stihol vyskočiť," uviedol herec pre denník cas.sk a zíroveň poprel akékoľvek porušenie predpisov.

Dôvodom odtrhnutia pontónu podľa majiteľa mohol byť silný náraz. „Chcem vyvrátiť všetky dezinformácie o nesprávnom ukotvení a zlej konštrukcii. Stáli sme tam dva roky, prežili sme povodne aj naplavené drevá. Musela to byť nešťastná zhoda náhod," vysvetlil Aczel pre denník.

Objekt bol po náraze s rumunským plavidlom natoľko poškodený, že opraviť ho do pôvodnej podoby už zrejme nebude možné.

Reštaurácia Knajpa
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM