Tomáš Stupavský Kultúra

Najkrajšou ženou sveta je Kolumbijčanka. Silvia Prochádzková sa do užšieho finále neprebojovala

Kolumbijčanka Paulina Vegová porazila všetky konkurentky z 87 krajín a stala sa víťazkou prestížnej svetovej súťaže krásy Miss Universe. Na 63. ročníku sa bohužiaľ nepodarila výraznejšie presadiť slovenská nádej Silvia Prochádzková.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšou ženou sveta je Kolumbijčanka. Silvia Prochádzková sa do užšieho finále neprebojovala
Zdroj: TASR

Do prvej trojky sa zmestila ešte Miss USA Nia Sánchezová a Miss Ukrajiny Diana Garkušová, za nimi skončili Miss Jamajky Kaci Fennellová a Miss Holandska Yasmin Verheijenová.

Do záverečnej fázy finále tejto najstaršej svetovej súťaže krásy sa z pôvodných 88 dievčat dostali krásky zo Spojených štátov, Venezuely, Kolumbie, Austrálie, Talianska, Indie, Španielska, Francúzska, Indonézie, Filipín, Argentíny, Jamajky, Ukrajiny, Brazílie a Holandska.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Má Bratislava najkrajšiu ženu na svete? Silvia Prochádzková patrí medzi horúce favoritky Miss Universe

Mladá Bratislavčanka sa do užšieho finále 15 finalistiek nevmestila a tak ostala bez umiestnenia. Nepomohli jej ani prognózy zahraničných médií, ktoré Prochádzkovú favorizovali do úzkeho okruhu adeptiek na víťazstvo.

Nová Miss Universe, 22-ročná Kolumbijčanka uviedla, že táto súťaž krásy bola prvou a aj poslednou, v ktorej účinkovala; chce sa totiž vrátiť k svojmu štúdiu obchodnej administratívy. Vegová je vnučkou legendárneho kolumbijského tenoristu Gastóna Vega.

Kolumbijčanku na ceremónii v Miami korunovala odchádzajúca Miss Universe Gabriela Islerová z Venezuely.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Finále Miss Universe je už za dverami, no naša kráska nervozitu nepociťuje

Miss Universe
1
Galéria
Miss Universe
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM