cb Rôzne

Nedajme sa zahanbiť! Podporte v ankete bratislavskú Vianočnú električku

V ankete o najkrajšiu vianočnú električku vysoko vedie maďarský Miškovec pred českou Plzňou. Bratislava s dva a pol tisíckou hlasmi je piata.

Ilustračný obrázok k článku Nedajme sa zahanbiť! Podporte v ankete bratislavskú Vianočnú električku
8
Galéria
Zdroj: TASR / DPB, a.s.
Zdroj: Facebook

V uliciach mnohých miest v strednej Európe už od začiatku adventu jazdia vianočne vyzdobené električky.

Takúto tradíciu pred viacerými rokmi zaviedli dopravné podniky či múzeá dopravy. A výnimkou nie je ani Bratislava.

Tradícia

Z vianočnej električky sa už stala tradícia a dopravný magazín MHD86.cz organizuje 3. ročník ankety o najkrajšiu z nich.

Bratislavská vianočná električka doteraz v ankete vždy bývala v popredí, minulý rok to bola tretie priečka. TU ju môžete v tomto ročníku podporiť až do 2. januára.

Do prvého ročníka v roku 2017 sa zapojilo 18-tisíc ľudí, v minulom ročníku to bolo vyše 52-tisíc. Tento rok sa zapojilo zatiaľ 70-tisíc a toto číslo ešte rastie.

Zatiaľ v ankete drvivo vedie maďarský Miškovec pred českou Plzňou, pričom Bratislava sa pohybuje na piatej priečke s takmer 2 a pol tisíc hlasmi.

Historické aj moderné

Mnohé dopravné podniky či dopravné múzeá do ulíc vysielajú historické vozy so špeciálnou výzdobou. Premávali len cez víkendy, prípadne počas sviatočných dní.

Inde dali prednosť sú modernejším modelom, ktoré jazdievajú na pravidelnej linke. Prípadne ide o okružné trasy, tak ako v Bratislave, ktoré vyhľadávajú najmä rodičia s deťmi.

V hlasovaní o najkrajšiu vianočnú električku sa dá orientovať buď podľa osobnej skúsenosti, možno tiež podporiť svoje vlastné mesto alebo sa spoľahnúť na fotografickú prezentáciu jednotlivých električiek.

Koniec hlasovania bude vo štvrtok 2. januára o 18:00.

Vianočná električka 2019 v Bratislave
7
Galéria
Foto: . TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM