Aktualizované Správy

Najbližšie dni počítajte v Bratislave s dopravnými obmedzeniami

Podujatia týkajúce sa slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie obmedzia v Bratislave dopravu. Sčasti s nimi treba počítať do piatka 15. júla. Niektoré potrvajú aj dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Najbližšie dni počítajte v Bratislave s dopravnými obmedzeniami
Zdroj: Dnes24.sk

K čiastočným obmedzeniami môže dôjsť pri presune delegácií z letiska M. R. Štefánika a hraničného priechodu Jarovce – Kittsse k miestam ubytovania delegácií ako hotel River Park, Sheraton či Austria Trend, respektíve pri presune z centra mesta na letisko a hraničný priechod.

„V pondelok (11. 7.), utorok (12. 7.) a štvrtok (14. 7.) aj v popoludňajších a večerných hodinách na Bratislavský hrad,“ informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Dopravu budú usmerňovať dopravní policajti podľa situácie.

Zakázaný vjazd

Od pondelka (11. 7.) do piatka (15. 7.) v čase od 6.00 hod. do 18.00 hod. bude zakázaný vjazd na Mostovú ulicu z Vajanského a Rázusovho nábrežia.

Vjazd k hotelu Carlton bude pre hostí umožnený z Jesenského a Gorkého ulice, ktorý bude zároveň riadený a kontrolovaný policajtmi. Od 1. 7. až do 15. 10. je pre vodičov neprejazdná Medená ulica, vjazd áut je možný cez Kúpeľnú ulicu.

„Upozorňujeme vodičov na povinnosť dodržiavania pravidiel cestnej premávky, žiadame ich o ohľaduplné správanie a disciplinovanosť,“ povedal Szeiff. Informácie o dopravných obmedzeniach sa budú priebežne aktualizovať na webovej stránke ministerstva vnútra.

Uzavretá Lomonosová ulica

„Z dôvodu stavebných úprav a fasády bytového domu je od 6. júla do 31. augusta úplne uzavretá Lomonosová ulica medzi križovatkami s Dobrovičovou a Gájovou ulicou. Obchádzka je možná po Dobrovičovej, Gájovej a Bezručovej ulici v Bratislave“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová.

Čiastočne uzatvorená je od 1. júla Vetvárska ulica za križovatkou s Učiteľskou ulicou, obmedzenie potrvá do 15. augusta. Dôvodom je budovanie cyklotrasy. Prejazd je možný cez voľnú časť vozovky komunikácie vyznačenú v mieste obmedzenia zvislým dopravným značením.

Bajkalská ulica v smere na Ružinov je čiastočne obmedzená z dôvodu rekonštrukcie chodníkov od 1. júla do 31. júla.

Na Černyševského ulici v križovatke a v oblasti s Muchovým námestím prebieha od 4. júla budovanie inžinierskych sietí. Ukončenie je plánované na 15. septembra tohto roku. V tomto mieste je preto v súčasnosti doprava čiastočne obmedzená.

Od 4. júla do 14. augusta je doprava čiastočne obmedzená na Dolnozemskej ceste, Panónskej ulici v križovatke ulíc, kde v súčasnosti prebieha výstavba okružnej križovatky.

Čítajte aj: Radi športujete? Tak vyskúšajte počas leta aj niečo netradičné

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM