Ľuba Lesná Rôzne

Náhoda? Pri mieste vraždy bilbord s nápisom: Miesto činu

Na Karloveskej ulici, v tesnej blízkosti miesta, kde bol 29.apríla 1996 o pol desiatej večer zavraždený Róbert Remiáš, ktosi umiestnil bilbord, ktorý je reklamou na kuchyne. Ale cez fotku kuchyne na bilborde je znázornená žltá páska s čiernymi písmenami: Miesto činu.

Ilustračný obrázok k článku Náhoda? Pri mieste vraždy bilbord s nápisom: Miesto činu
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Je to náhoda, alebo autori bilbordu majú zmysel pre zvláštny čierny humor? Respektíve pre šokovú reklamu? Aj keď fotografia kuchyne s nápisom: Miesto činu hneď vedľa miesta, kde vybuchlo auto Róberta Remiáša, vyzerá vlastne ako trápny vtip.

Kto bol Róbert Remiáš

Pripomeňme, že Róbert Remiáš bol najlepší priateľ Oskara Fegyvera, ktorý začiatkom septembra 1995 vypovedal na polícii, že syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča mladšieho uniesla Slovenská informačná služba. Fegyveres sa vzápätí po svojej výpovedi v obave o svoj život ukryl v zahraničí. Remiáš ho neprestal chodil navštevovať.

Podľa výpovede svedkov istí ľudia vymáhali od Remiáša, aby im prezradil, kde sa Fegyveres ukrýva. Dokonca ho sledovali, ale aj fyzicky zastrašovali. Keď sa išiel sťažovať vyšetrovateľovi, že ho ktosi agresívne sleduje, nech mu polícia pomôže, vraj mu vyšetrovateľ oznámil, že mu môže pomôcť až potom, čo povie Fegyveresovo miesto úkrytu. Remiáš odmietol.

O pár dní po stretnutí s vyšetrovateľom mu vo večerných hodinách na Karloveskej ceste vybuchol v aute nástražný systém a on za živa v aute zhorel. Mal 29 rokov.

Miesto tragédie dnes

V súčasnosti sa na mieste, kde Remiáš zahynul, nachádza železný kríž, ktorý navrhli, vyrobil a osadili výtvarníci Fero Guldan a Ján Kodoň. Ľudia tam nosia kvety a vence. Každoročne sa pri kríži koná panychída za Róberta Remiáša. Mnohí občania sú z vraždy mladého Remiáša dodnes zhrození. A tí ďalší, zdá sa, využívajú jeho miesto komerčne, na šokovú propagáciu kuchynskej linky.

Náhoda? Pri mieste vraždy bilbord s nápisom: Miesto činu
5
Galéria
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM