Kultúra

Nahliadnite do zákulisia a získajte autogram herca zo Slovenského národného divadla

Slovenské národné divadlo pripravuje na sobotu 10. septembra Deň otvorených dverí (DOD).

Ilustračný obrázok k článku Nahliadnite do zákulisia a získajte autogram herca zo Slovenského národného divadla
Zdroj: Dnes24.sk

V posledných rokoch je už tradične pozvánkou do zákulisia, chýbať nebudú stretnutia s protagonistami činohry, opery i baletu divadla, autogramiáda i možnosť sadnúť si do kresla generálneho riaditeľa SND a ďalšie zaujímavosti. Bude čas aj na selfie a momentky z atmosféry z tohto obľúbeného podujatia, ktoré SND obratom zverejní aj na sociálnych sieťach.

Pre deti sú pripravené zaujímavé workshopy

„Malí diváci budú mať možnosť vyšantiť sa i prezentovať sa na interaktívnom detskom pódiu, kde ich privíta moderátor Martin Vanek. Ten ich pozve na chystanú premiéru inscenácie Nepredajme nevestu,“ informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Pre návštevníkov do 15 rokov sú pripravené tri workshopy – herecký, tanečný a hudobný. Posledný bude viesť dirigentka Magdaléna Rovňáková, ktorá vystúpením s Bratislavským chlapčenským zborom obohatí aj detské pódium.

Návštevníci sa stretnú aj s tými, ktorých na javiskách nie je vidieť, ale bez ktorých by sa žiadna z inscenácií neuskutočnila, teda divadelnými technikmi a všetkými, ktorí pripravujú scénu a odievajú hercov.

Zaspomíname si na herecké hviezdy, ktoré nás opustili

V umelecko-dekoračných dielňach sa v rámci DOD uskutočnia tri workshopy pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Budú venované divadelným umeleckým remeslám – vlásenkárstvu, patinérstvu (konečnej výtvarnej úprave kostýmov), kašírovaniu a maľbe, teda vyhotoveniu scénických komponentov a imitácii materiálov.

Na členov Činohry SND Leopolda Haverla, Karola Machatu a Juraja Slezáčka, ktorí nás tento rok opustili, sa bude spomínať v Kine SND. „Bude tu možnosť pozrieť si niektoré z veľkého množstva televíznych inscenácií, v ktorých účinkovali. Program Dňa otvorených dverí v novej budove SND a v umelecko-dekoračných dielňach sa uskutoční od 11. do 16. hodiny,“ dodala Pažítková.

Čítajte aj: Vedeli ste, že pred deviatimi rokmi otvorili novú budovu SND? Stavali ju 21 rokov!

Deň otvorených dverí v SND
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM