Krimi

Naháňačka ako z akčného filmu. Vodič riskantnou jazdou unikal pred políciou

Policajti v noci naháňali v bratislavských uliciach cestného piráta. Padli aj varovné výstrely.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z akčného filmu. Vodič riskantnou jazdou unikal pred políciou
3
Galéria

Krátko po polnoci spozorovala policajná hliadka vozidlo BMW, ktoré sa dopustilo v blízkosti Gaštanového hája priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Hliadka chcela toto vozidlo zastaviť a vodiča podrobiť kontrole. Ten však zrýchlil a vysokou rýchlosťou začal unikať v smere von z mesta. Bratislava24.sk informoval krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Nereagoval na pokyny

Za použitia svetelného a zvukového znamenia hliadka dávala pokyny k zastaveniu, na ktoré vodič nereagoval, vozidlo otočil a v jazde vysokou rýchlosťou pokračoval v smere do mesta.

„Vozidlo unikalo v smere na Nobelovu ulicu, Vajnorskú ulicu, Tomášikovu ulicu, Ružinovskú, Gagarinovu ulicu pričom po celý čas vodič opakované výzvy hliadky ignoroval, nerešpektoval ich a mimoriadne rýchlou jazdou, jazdou v protismere ako aj jazdou cez červenú signalizáciu, ohrozoval seba a iných účastníkov cestnej premávky,“ informoval Szeiff.

Použili aj varovné výstrely

Počas prenasledovania policajti použili aj varovné výstrely. V úseku križovatky ulíc Mierová a Hraničná vozidlu v jazde do zákazu vjazdu zabránila ďalšia policajná hliadka, ktorú vodič svojou jazdou ohrozil.

Následne pokračoval v smere na Prievozskú ulicu, pričom v blízkosti križovatky Prievozská a Mlynské Nivy opäť vošiel do protismeru. Tam dostal šmyk, vozidlo odstavil na kraji vozovky a dal sa na útek.

„V tom mu ale zabránila hliadka, ktorá ho na mieste aj napriek jeho agresívnemu správaniu za použitia donucovacích prostriedkov zadržala a v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode. Muž bol eskortovaný na príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodal Szeiff.

Polícia
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM