Krimi

Akčná naháňačka: Vodiča v odcudzenom aute zastavili až výstrely

Unikať polícii sa nevypláca. Presvedčil sa o tom aj 35-ročný vodič.

Ilustračný obrázok k článku Akčná naháňačka: Vodiča v odcudzenom aute zastavili až výstrely
3
Galéria

Svedkami policajnej naháňačky boli v utorok (27. 12.) popoludní motoristi na ceste z Pezinka smerom na Slovenský Grob. Na zastavenie vodiča, ktorý sa snažil uniknúť policajnej hliadke, museli muži zákona napokon použiť služobnú zbraň.

Unikal polícii

K udalosti došlo po tom, čo sa policajná hliadka snažila na Myslenickej ulici v Pezinku zastaviť Volkswagen Passat so zvolenským evidenčným číslom, nahlásené ako odcudzené.

„Vodič nerešpektoval pokyny na zastavenie, pričom s vozidlom odbočil smerom na Slovenský Grob a vysokou rýchlosťou hliadke unikal. Vodič pokračoval v riskantnej jazde, ohrozujúc druhých nebezpečným predbiehaním i jazdou v protismere a na opakované výzvy polície nereagoval,“ priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Varovné výstrely

Policajtom sa napokon podarilo zastaviť vozidlo v nezastavanej oblasti medzi Viničným a Pezinkom za použitia služobnej zbrane, čomu predchádzali varovné výstrely do vzduchu. Policajti na mieste zadržali 35-ročného vodiča a 33-ročnú spolujazdkyňu. K zraneniu osôb nedošlo.

„Ako preukázalo následné zisťovanie, 35-ročný vodič šoféroval napriek súdnemu zákazu viesť motorové vozidlá,“ informoval Szeiff.

Policajný vyšetrovateľ už v tejto záležitosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže, ako aj trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. „Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo, ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ doplnil policajný hovorca.

Ilustračný obrázok

Polícia
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM