KAW Rôzne Správy

Na zastávkach MHD pribudne novinka. TÁTO vec vás rýchlejšie zorientuje pri cestovaní!

Dopravný podnik Bratislava plánuje postupne vymeniť všetky označníky za moderné.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD pribudne novinka. TÁTO vec vás rýchlejšie zorientuje pri cestovaní!
10
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na zastávkach MHD v hlavnom meste pred pár rokmi pribudla novinka v podobe elektronických tabúľ, ktoré ukazujú odchody autobusov a tiež prinášajú informácie o mimoriadnych udalostiach v doprave. Teraz prišli na rad označníky zastávok, ktoré by sa mali vymeniť na mnohých miestach v meste.

Podrobnejšie informácie

Modernejší typ označníkov zastávok sa od minulého roka používa na zmodernizovaných zastávkach električiek. Na označníku je zobrazený emblém so symbolmi vozidiel, ktoré na zastávke stoja a jeho súčasťou budú tiež doplnkové informácie a linkové tabuľky s číslom linky a cieľovou zastávkou.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) nám potvrdil, že plánuje postupne vymeniť všetky označníky za moderné. Hlavnými výhodami pre cestujúcich bude zobrazenie smerovania liniek na každej zastávke a umiestnenie cestovných poriadkoch vo vitrínach, kde budú odolnejšie voči poškodeniu.

„Pre dopravný podnik bude zase výhodou to, že v prípade zmien v doprave bude možné jednoduchšie a rýchlejšie aktualizovať informácie pre cestujúcich. V neposlednom rade bude nezanedbateľným pozitívnym efektom zlepšenie celkového vzhľadu označníkov a ich využitie naprieč celou integrovanou dopravou, keďže dizajn označníkov vznikol v spolupráci s BID, a. s.,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa DBP Ľubica Melcerová.

V súčasnosti prebiehajú prípravné trhové konzultácie, bližšie informácie o cene označníkov a harmonograme ich umiestňovania bude môcť preto DBP poskytnúť až po ich ukončení.

Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM