Nikola Richterová Hokej

Na vlastnej koži: Boli sme na premiére filmu Arena – život za hokej

Na dokument o Slovane v KHL sa prišlo pozrieť okolo tisíc ľudí. Veľa fanúšikov tak pred filmom uprednostnilo iný program a na štadión prišli až tesne pred hokejovým stretnutím Kontinentálnej hokejovej ligy proti Atlantu Mytišči. Po skončení dokumentu prítomní diváci mohutne zatlieskali.

Ilustračný obrázok k článku Na vlastnej koži: Boli sme na premiére filmu Arena – život za hokej
Zdroj: TASR

Keď sme prišli do bratislavskej Slovnaft arény boli sme najskôr prekvapení z toho, že množstvo ľudí dokument nezaujal až natoľko, aby prišli na štadión už dve a pol hodiny pred samotným hokejovým stretnutím. Chodby boli prázdne, miesta v hľadisku tiež a diváci sa tak mohli umiestniť tam, kde im to bolo najpohodlnejšie.

Moderátor Slavomír Jurko dal priestor aj samotným tvorcom filmu z produkčnej spoločnosti Art4. Tí vyjadrili vo svojich rečiach najmä vďaku podporovateľom belasých: „Film sme robili pre vás, pre fanúšikov hokejového tímu HC Slovan Bratislava a vďaka tak patrí všetkým, ktorí ten film uvidia a bude sa im páčiť.“

Samotný dokument ukázal najmä komunikáciu trénera s hráčmi, či už v kabíne, na ľade alebo v posilňovni pri tréningoch. Vo filme sa na tejto pozícii zobrazil dnes už bývalý lodivod Rostislav Čada. Okrem neho hovorili zo strany klubu hráči ako Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan, Milan Bartovič, či mladík Richard Mráz.

Okrem hokejistov či trénera ukázal dokument aj pohľad na hru z pozície rozhodcu. Svoje historky a skúsenosti rozprával uznávaný „pruhovaný“ Vladimír Baluška. Diváci sa okrem toho dozvedeli aj o samotnom domovskom stánku belasých. Slovnaft arénu tak mali možnosť vidieť aj z jej útrob.

Poslednou zobrazenou skupinou boli fanúšikovia. Film poukázal aj na fanklub Verných Slovanu a zobrazil v ňom ich výjazd do Záhrebu na zápas belasých proti Medveščáku. Dokument sa divákom páčil, nakoľko jeho koniec zavŕšili potleskom. Pre tých, ktorí film nevideli, chystá bratislavský klub predaj dokumentu na DVD. Ten by sa mal spustiť ešte pred vianocami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM