Rôzne

Na vianočných trhoch sa pohybuje viac policajtov ako zvyčajne. Niektorí sú v civile

Zmiešané hliadky poriadkovej polície sa pohybujú najmä v historickej časti Starého Mesta, ako aj v širšom centre.

Ilustračný obrázok k článku Na vianočných trhoch sa pohybuje viac policajtov ako zvyčajne. Niektorí sú v civile
4
Galéria

Predvianočný čas je obdobím, kedy zháňame darčeky pre najbližších, stretávame sa s priateľmi na vianočných trhoch a atmosféra je celkovo uvoľnenejšia ako po iné dni v roku. Práve to by ale mohli využiť napríklad zlodeji.

Polícia na vianočných trhoch

Stačí len chvíľka nepozornosti, aby pokojný čas adventného obdobia narušil zlodej či útočník. Ako tomu bolo nedávno vo Francúzsku, kedy útočník zabil troch ľudí a ďalších 13 zranil. Útok vo Francúzsku bol pre našu políciu podnetom k posilneniu hliadok na vianočným trhoch po celom Slovensku.

Polícia v adventnom období venuje zvýšenú pozornosť vianočným trhom. Na vianočných trhoch a v ich okolí sa pohybuje viacero policajtov v rôznych časových intervaloch. „Keďže predpokladáme, že v tomto období zaznamenáme na území hlavného mesta zvýšený počet návštevníkov, ako zo zahraničia, tak z iných častí Slovenska, na ochranu života, zdravia a majetku budú na verejne prístupných miestach dohliadať počas adventného obdobia zmiešané hliadky poriadkovej a dopravnej polície,“ informovala Polícia Slovenskej republiky.

Zmiešané hliadky poriadkovej polície budú na bezpečnosť občanov dohliadať formou hliadkovej a obchôdzkovej služby, a to najmä v historickej časti Starého Mesta, ako aj v širšom centre.

„Ubezpečujeme občanov, že na miestach s vyššou koncentráciou ľudí sa pohybujú aj policajti v civile. Takže, ak nestretnete uniformovanú policajnú hliadku, neznamená to, že tieto miesta nemonitorujeme,“ uisťuje polícia.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM