Aktualizované Nina Táborská Krimi

Na Ulici 29. augusta sa zrútilo lešenie priamo na trolejbus

Podľa prvých informácií mala časť lešenia spadnúť na trakčné vedenie práve vo chvíli, keď na mieste v dopravnej zápche stál trolejbus s asi 20timi cestujúcimi. Lešenie zasiahlo aj časť trolejbusu linky č. 208. Zranení ľudia hlásení nie sú.

Ilustračný obrázok k článku Na Ulici 29. augusta sa zrútilo lešenie priamo na trolejbus
Zdroj: TASR

Ako Bratislava24.sk informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava, na trakčné vedenie spadlo lešenie, ktoré spôsobilo poruchu a všetky spoje MHD budú premávať odklonovými trasami, kým nebude uprataná cestná komunikácia. Vachová rovnako potvrdila, že padajúce lešenie zachytilo aj samotný trolejbus s cestujúcimi, no nikomu sa našťastie nič nestalo.

Dopravný podnik už podľa slov hovorkyne rieši aj náhradnú autobusovú dopravu.

Na mieste sa okrem 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru nachádza aj dopravný dispečing a rovnako pracovníci z útvaru trakčného vedenia. „Na odstránení poruchy pracujeme. Podľa prvých informácií poškodenie trakčného vedenia nie je závažné, takže samotná oprava môže trvať cca 30 až 40 minút. Problém je však s odpratávaním lešenia, takže odklon môže trvať až do ukončenia dnešnej prevádzky," vysvetlila Vachová a dodala, že išlo o starý typ trolejbusu.

Podľa portálu aktuality.sk sa neštastie stalo po tom, čo bager zavadil zadnou časťou o obvodový múr. V trolejbuse sa podľa portálu nachádzalo asi 20 ľudí. „V trolejbuse nastala panika. Všetci sa rýchlo snažili dostať von," povedal pre portál očitý svedok.

„Sedel som v aute a za mnou bol trolejbus. Bola klasická zápcha. Potom som si všimol, že vedľa mňa niekto zo stavby začal mávať rukami a chytať sa za hlavu. Pozrel som sa dozadu a videl som, ako bager zhadzuje stenu a začína to celé padať. Už som zazrel len ako sa zrútilo lešenie, no rýchlo som z miesta išiel preč. Všade zostalo veľmi veľa prachu, panika však na mieste nebola," povedal pre Bratislava24.sk očitý svedok.

Zisťujeme viac.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM