Rôzne

Na televízne obrazovky prichádza slovenský Komisár Rex! Dej sa bude odohrávať v Bratislave

Kto by nepoznal celosvetovo známy a obľúbený kriminálny seriál o šikovnom komisárovi Rexovi! Už na jeseň budeme mať vlastný, natočený v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Na televízne obrazovky prichádza slovenský Komisár Rex! Dej sa bude odohrávať v Bratislave
Zdroj: TV Markíza

Šikovné zvieratá sa nám nezunujú nikdy. Či sme malí alebo veľkí. Dôkazom je aj rakúsko-nemecký akčný kriminálny seriál sledujúci príbehy mimoriadne nadaného policajného psa Rexa, ktorý si obľúbili nielen slovenskí diváci.

Slovenský Rex

Na televízne obrazovky prichádza slovenský Rex! Slovenská verzia sa bude natáčať v hlavnom meste a prvý diel by sme si mohli pozrieť už na jeseň tohto roku. Menších zabaví šikovný nemecký ovčiak a ženské publikum poteší sympatický kapitán Richard Majer, ktorého stvárni herec Juraj Bača. Diváci ho mohli vidieť napríklad v seriáli Búrlivé víno.

Nebudú chýbať obľúbené humorné scény, kedy Rex neodolá a svojmu pánovi uchmatne obľúbené žemle či ranné budíčky v podaní Rexa a veľa iných bombónikov šikovného štvornohého komisára.

Zdroj: YouTube.com

Ako v bavlnke

Rexa si v slovenskej verzii seriálu zahrajú tri nemecké ovčiaky, pričom jeden z nich sa volá Rex aj v realite. Počas nakrúcania je o psíkov kráľovsky postarané, majú vlastný štáb aj špeciálne poistenie ako herci. Tiež na nich dohliada lekársky dozor.

Koncept seriálu priniesla na Slovensko Martina Lišková, programová riaditeľka TV Markíza. Režisérom seriálu je Peter Bebjak, ktorý získal na MFF Karlove Vary cenu za réžiu za film Čiara. Bebjak režíroval napríklad Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Mesto tieňov, Odsúdené, Dr. Ludsky, Ako som prežil, Nevinní, Vdova či Za sklom.

Rakúsky kriminálny seriál Komisár Rex sa natáčal od roku 1994 až do roku 2004, kedy kvôli klesajúcej sledovanosti skončila výroba seriálu. Od roku 2008 pokračovali v nakrúcaní Taliani, do roku 2015 nakrútili osem sérií.

Koncept seriálu si okrem Slovákov požičali v minulosti aj Rusi či Poliaci.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM