Krimi

Na Slovensko dorazila nová droga. Finančná správa ju odchytila v Bratislave

Príslušníci finančnej správy zachytili na poštovej pobočke bratislavského colného úradu v piatich zásielkach novú psychoaktívnu látku.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko dorazila nová droga. Finančná správa ju odchytila v Bratislave
3
Galéria
Zdroj: TASR - CÚ v Bratislave

Expertíza potvrdila, že obsahuje zložku MDPEP. Tá patrí do skupiny takzvaných katinónov – stimulantov imitujúcich účinky kokaínu. Informovala o tom hovorkyňa Colnúho úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková. Zásielka pochádzala z Holandska.

Zásielka z Číny

Adamčíková priblížila, že päť balíkov bolo označených žltou nálepkou, ktorá upozorňuje na skutočnosť, že tovar nemá štatút spoločenstva. „Krajinou pôvodu bola totiž Čína. Adresátom zásielok bola tá istá fyzická osoba, ktorej mal prísť tovar na tri rôzne adresy. V colnom vyhlásení bol tovar deklarovaný ako brúsny kotúč, kyvadlo zo živice, podložka na stôl, háčiky na kabáty a protišmyková podložka,“ uviedla.

V každom balíku sa nachádza sypká kryštalická látka béžovej farby, ktorú ukryli v dvoch vrstvách rôzneho obalového materiálu. Každá zásielka mala hmotnosť približne 1,1 kilogramu.

Hovorkyňa dodala, že z dôvodu ochrany bezpečnosti osôb a verejného záujmu látku zhabali a bude zničená pod colným dohľadom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM