Eva Sládková Rôzne Správy

Na Pezinskej Babe už umelo zasnežovali. Sezóny sa napriek nariadeniam nevzdávajú

Krízový štáb oznámil, že počas Vianoc sa budeme môcť lyžovať, ak budeme mať negatívne antigénové testy. Prevádzkovatelia musia splniť náročné podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Na Pezinskej Babe už umelo zasnežovali. Sezóny sa napriek nariadeniam nevzdávajú
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Krízový štáb na čele s premiérom Igorom Matovičom včera oznámil, že cez sviatky sa bude dať za istých podmienok lyžovať. Budeme však potrebovať PCR alebo antigénový test, ktorý nemôže byť starší ako 72 hodín. Minister dopravy Andrej Doležal oznámil, že lyžiarske strediská zriadia testovacie stanovištia.

S rúškami

„Lyžiari na zjazdovkách budú musieť mať rúška, dodržiavať rozostupy a minimalizovať styk s ľuďmi,“ povedal hlavný hygienik Ján Mikas s tým, že v kabínkovej lanovke sa budeme voziť buď sami, alebo s členmi domácnosti. Keďže pred pár dňami sa objavil prvý sneh už aj v Bratislave a v okolí, zisťovali sme, či plánuje Lyžiarsky klub Baba spustiť vleky aj za týchto náročných podmienok.

Zima

Ako nám povedal Ján Reisenauer z Lyžiarskeho klubu Baba, hneď ako to snehové podmienky dovolia, plánujú spustiť prevádzku na Zochovej chate aj na Pezinskej Babe.

„Budeme sa snažiť splniť všetky podmienky, ktoré budú na nás kladené z pohľadu nariadení hlavného hygienika. Uvidíme, aké nariadenia budú v platnosti, keď budeme reálne môcť spustiť prevádzku, keďže sa stále menia. Zatiaľ nám to situácia so snehom nedovoľuje. Mrazy ani celkové počasie nie je momentálne dostatočné, na ekonomickú výrobu technického snehu, musíme len čakať. Niečo sme na Pezinskej Babe už technicky nasnežili v minulom týždni, aj niečo napadlo, ale prírodný sneh sa roztopil úplne a aj veľká časť technického snehu počas víkendového oteplenia,“ vysvetľuje Ján Resienauer.

Prevádzkovateľ je teda pripravený začať, odhodlanie mu skomplikovalo len aktuálne oteplenie. Aktuálne informácie nájdeme na stránke Lyžiarskeho klubu Baba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM