Kultúra

Na Partizánskej lúke možno spoznať zaujímavosti lesa i prácu lesníkov

Lesopark a jeho stromy predstavia lesníci priamo v lesnom prostredí. Edukatívno-zábavný program sa odohráva v areáli Partizánskej lúky.

Ilustračný obrázok k článku Na Partizánskej lúke možno spoznať zaujímavosti lesa i prácu lesníkov
Zdroj: TASR

Posledný deň 13. ročníka podujatia Bratislava pre všetkých ponúka obyvateľom i návštevníkom hlavného mesta možnosť zažiť aj Lesnícke dni. Edukatívno-zábavný program sa až do 16.00 h odohráva v areáli Partizánskej lúky v bratislavskom lesoparku.

„Lesnícke dni sú o propagácii lesníctva a chcú poukázať na to, že je to prospešná činnosť pre ľudí, ktorá má svoju dvestoročnú tradíciu,“ uviedol pre TASR zástupca riaditeľa organizácie Mestské lesy v Bratislave Rudolf Ivičič. „Chceme objasniť ľuďom, čo robíme a že to robíme tak, aby les zostal lesom. O tom to lesníctvo je,“ dodal.

Lesní pedagógovia predstavia les deťom a rodičom pomocou hier a súťaží o zaujímavé ceny. Deti budú zábavnou formou spoznávať dreviny, živočíchy a prácu lesníkov. Aktivity sú zamerané tiež na ochranu životného prostredia. Návštevníci Lesníckych dní môžu spoznať i prácu včelárov, svoje umenie predvádzajú aj drotári či rezbári.

Lesopark a jeho stromy predstavia lesníci aj počas exkurzie priamo v lesnom prostredí.

Lesnícke dni sú najväčším celoslovenským podujatím organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku a Bratislava je jedným z piatich kľúčových regiónov.

V dnešnom programe 13. ročníka dní otvorených dverí samosprávy Bratislava pre všetkých sú pre záujemcov pripravené tematické prehliadky mesta, koncert skupiny Funny Fellows – Prešporské synkopy o 15.00 a 17.00 h na nádvorí Starej radnice, tiež koncert na počesť slávnej slovenskej sopranistky Lucie Popp v mestskom divadle P. O. Hviezdoslava o 18.00 h.

V Mestskej knižnici Bratislava pokračuje burza kníh, v centre sa možno odviezť od 10.00 do 17.00 h historickou električkou. Od 14.00 do 18.00 h sprístupní mesto aj vstup do kaplnky sv. Jakuba na Námestí SNP. Popoludní sa v petržalskom Starom háji na Závodisku Bratislava konajú dostihové preteky.

Prečítajte si tiež: Lamač sa rozlúči s aprílom Lamačským zdravbehom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM