Tomáš Stupavský Rôzne

Na okraji Lamača má vyrásť nový bytový komplex

Na konci mestskej časti Lamač blízko novovzniknutého komplexu Bory má vyrásť ďalšie centrum na bývanie. Developerská skupina Urbicom chce v rámci zámeru Obytná zóna, Staré záhrady, postaviť celkovo 110 nových domácností v rodinných aj bytových domoch.

Ilustračný obrázok k článku Na okraji Lamača má vyrásť nový bytový komplex
Zdroj: TASR

Lokalita Staré záhrady je ohraničená spevnenými plochami pri bývalom Obchodnom dome Lamač, Hodonínskou ulicou a Lamačským potokom. Presne pred štyrmi rokmi v susedstve vyrástla stavba Acros, ktorá poskytla nájomníkom až 90 bytov.

Navrhovateľ stavby Urbicom počíta s výstavbou troch zón. Zónu 1 majú dokopy tvoriť tri budovy so štyrmi, šiestimi a siedmimi poschodiami. Celkovo v nich má byť 54 dvoj- a trojizbových bytov a osem apartmánov. Plus areál má byť doplnený o objekt občianskej vybavenosti.

Druhá zóna je tvorená izolovanou zástavbou 16 dvojpodlažných rodinných a 32 trojpodlažných bytových domov rozložených na 21 parcelách.

Do tretej časti pri Hodonínskej ulici a križovatke s ulicou Na barine bude zakomponovaná benzínová pumpa a obchodné domy. Pri výstavbe súboru obydlí sa počíta aj s potrebným počtom parkovacích miest.

V celom zámere, ktorý bol predložený na posúdenie, sa kalkuluje s tromi variantami. Tie sa od seba odlišujú práve podľa počtu miest na parkovanie. Tých by malo byť od 196 až do 253.

Bytový komplex je podľa návrhu umiestnený blízko dopravného uzla. Prístupný bude z diaľnice D2 ako aj z mestských častí Lamač, Záhorská Bystrica a Devínska Nová Ves.

Ako na svojej internetovej stránke informuje Magistrát hlavného mesta Bratislavy do zámeru je možné nahliadnuť v dňoch od 11.12.2014 do 31.12.2014 na prízemí budovy Magistrátu na Primaciálnom námestí 1, v priestoroch Služieb občanom/FRONT OFFICE.

Navrhovateľ predpokladá, že by sa výstavba mohla začať v auguste 2015 a celý projekt by sa ukončil v novembri 2016. Celkové náklady na realizáciu bytového komplexu sa odhadujú na 16 miliónov eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM