Jakub Haršany Od Vás

Na novom futbalovom štadióne sa pracuje vo dne v noci. Ľudia nemôžu spávať

Výstavba Národného futbalového štadióna sa poriadne rozbehla. Robotníci pracujú dokonca aj v nočných hodinách. Miestnym obyvateľom sa to však nepáči.

Ilustračný obrázok k článku Na novom futbalovom štadióne sa pracuje vo dne v noci. Ľudia nemôžu spávať
15
Galéria

Už niekoľko týždňov vládne v jame na Tehelnom poli stavebný ruch. V areáli niekdajšieho štadióna ŠK Slovan Bratislava odštartovala začiatkom septembra výstavba Národného futbalového štadióna, ktorý by mal byť podľa plánov hotový do konca roka 2018.

Sťažnosti domácich

Základný kameň budúceho futbalového svätostánku poklepali predstavitelia štátu, hlavného mesta a miestnej samosprávy 1. septembra 2016. Samotná výstavba začala o pár dní neskôr, v súčasnosti sú práce v plnom prúde.

Jeden z čitateľov nás však upozornil, že na novom štadióne sa pracuje aj v neskorých večerných hodinách. A nebol jediný, komu nočný ruch prekážal. Sťažnosti od občanov eviduje aj bratislavská mestská časť Nové Mesto.

„Na základe podnetov od občanov sme bezodkladne vyzvali stavebníka, aby sa zdržal prác v nočných hodinách a nerušil nočný pokoj,“ uviedol hovorca mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Marek Tettinger.

Zdroj: YouTube.com

Staviteľ sa ospravedlňuje

Výstavbu štadióna má na starosti spoločnosť STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s. r. o. „Pri výstavbe sa dvakrát stalo, že sa práce pretiahli do nočných hodín. Bolo to z dôvodu nutnosti dodržania technologického postupu, kedy bolo potrebné dokončiť betonáž pilóty,“ zdôvodila hovorkyňa spoločnosti Edita Novotná.

Za spôsobené nepríjemnosti sa zhotoviteľ štadióna miestnym obyvateľom ospravedlňuje.

Nový futbalový stánok by mal mať kapacitu 22-tisíc miest. Skolaudovať a odovzdať by ho mali do konca roka 2018.

Výstavba Národného futbalového štadióna
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM