Rôzne

Na Národný beh Devín – Bratislava sa prihlásilo viac ako 6600 bežcov. Počítajte s dopravnými obmedzeniami

Slávnostné odovzdávanie cien po skončení behu sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí, kde bude pripravený aj sprievodný program.

Zdroj: Dnes24.sk

Do 72. ročníka behu Devín – Bratislava, ktorý sa bude konať v nedeľu 14. apríla, sa zatiaľ prihlásilo 6603 bežcov, čo je asi o 400 bežcov viac ako minulý rok. Uviedol to riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) hlavného mesta Peter Vojtko. Očakáva, že počet prihlásených presiahne hranicu 7000 bežcov.

Štart pod hradom Devín

Beh Devín – Bratislava je zároveň najstarším atletickým podujatím na našom území. „Mám veľký rešpekt a úctu k histórii tohto podujatia. Je perfektné, že sa nám ho podarilo zachovať a že sa každoročne teší väčšiemu a väčšiemu počtu bežcov. Verím, že aj tento 72. ročník prinesie do bratislavských ulíc množstvo adrenalínu, pozitívnej energie a že si ho naplno užijú okrem bežcov aj fanúšikovia a podporovatelia behu,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo na stredajšej tlačovej konferencii.

Miesto štartu a cieľa behu zostáva podľa Vojtka zachované. „Hlavný pretek štartuje z parkoviska pod hradom Devín. Malý Devín štartuje spod mosta Lafranconi. Cieľ je spoločný, na Vajanského nábreží v blízkosti Propelera,“ uviedol s tým, že hlavná trať má dĺžku 11 625 metrov a trať malý Devín je dlhá 2800 metrov.

Slávnostné odovzdávanie cien po skončení behu sa bude konať na Hviezdoslavovom námestí, kde bude pripravený aj sprievodný program.

Bratislava fandí športu

Národného behu sa zúčastnia bežci zo 47 krajín. Najstarší prihlásený bežec má 77 rokov a najmladší päť. Ako avizoval Vojtko, prihlásení sú aj obaja víťazi predchádzajúceho ročníka. Spolu s rekreačnými bežcami sa podujatia pravidelne zúčastňujú aj významní atléti.

Podľa primátora sa chce hlavné mesto usilovať o to, aby bol šport jeho veľkou témou. „Začíname rozpracovávať stratégiu, ktorá bude hovoriť o tom, ako podporovať najmä amatérsky šport. Športovanie Bratislavčaniek a Bratislavčanov je dôležitou súčasťou toho, ako chceme zlepšiť mesto,“ doplnil Vallo.

„Národný beh Devín – Bratislava je vzorom zabezpečenia pre všetky ostatné športové podujatia na Slovensku aj vďaka spolupráci s bezpečnostným manažérom, políciou a ďalšími bezpečnostnými zložkami,“ uviedol hlavný usporiadateľ podujatia Miloš Zágoršek.

Obmedzenia

Národný beh Devín – Bratislava si vyžiada dopravné obmedzenia a uzáveru niektorých ciest. Informovala o tom Zuzana Zúbeková zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy.

V čase od 8:00 hod. do približne 11:00 hod. bude zakázaný vjazd na Devínsku cestu, Kremeľskú ulicu a cesta medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom. Od 9:30 do 11:00 hod. budú zároveň zatvorené komunikácie v mestskej časti Devín.

Od 9:45 hod. do približne 11:30 hod. bude zakázaný vjazd na Botanickú ulicu v úseku od Riviéry po Most SNP smerom do mesta vrátane Nábrežia arm. gen. L. Svobodu.

V čase od 8:00 do 13:00 hod. sa budú dopravné obmedzenia týkať aj Rázusovho a Vajanského nábrežia, konkrétne v úseku Most SNP – Šafárikovo námestie a tiež Mostovej ulice.

Obmedzená bude aj premávka MHD počas podujatia. Jednotlivé časy uzavretí komunikácií a obmedzení MHD sú len orientačné, skutočné časy budú určované operatívne na základe požiadaviek polície v spolupráci s posilnenými hliadkami dispečingu DPB, a.s. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Adriana Wolfová. Obmedzenia MHD nájdete TU.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Národný beh Devín - Bratislava 2018
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM