Aktualizované Rôzne Správy

Na Námestí SNP sa uskutoční demonštrácia Spravodlivosť pre Henryho

Po demonštrácii bude nasledovať pochod mestom. Skončí na mieste tragickej udalosti, kde horia sviečky a pribúdajú kvety.

Ilustračný obrázok k článku Na Námestí SNP sa uskutoční demonštrácia Spravodlivosť pre Henryho
Zdroj: protifasizmu.org

Bratislava už niekoľko dní žije trpkou udalosťou, ktorá sa odohrala na Obchodnej ulici. Počas pouličného konfliktu zomrel Filipínec Henry John Acorda, ktorý sa zastal slovenských žien, keď ich obťažovali.

Spravodlivosť pre Henryho

„Hoci nie je preukázaný rasistický motív, facebookový profil agresora môže naznačovať aj túto možnosť. Chceme zároveň pripomenúť, že k napadnutiu došlo v atmosfére protimigrantskej hystérie, ktorú zasiali a dodnes živia aj mnohí vrcholoví politici a zároveň v spoločnosti, ktorá bagatelizuje a normalizuje obťažovanie žien, odmieta systematicky riešiť násilie páchané na ženách a naopak podniká útoky s cieľom dostať ženské telá pod prísnejšiu kontrolu štátu,“ vysvetľujú organizátori demonštrácie na sociálnej sieti.

„Nedovoľme, aby táto vražda bola zametená pod koberec ako „bitka o dievčatá“ a príďte spolu s nami žiadať spravodlivosť pre Henryho a jeho príbuzných a príbuzné!“ vyzývajú organizátori v pozvánke na demonštráciu.

Na námestí SNP sa demonštrácia uskutoční v náhradnom termíne. Pôvodne mala byť dnes (6. júna) o 18:00 hod. Pre nepriazeň počasia ju však organizátori zrušili.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM