Tomáš Stupavský Rôzne

Na mestských hradbách to oddnes dýcha vianočnou atmosférou

Vianočné trhy sa počas novembra a decembra stali populárnou súčasťou života Bratislavčanov. Inak povedané sú na každom kroku. Dokonca si dúšok vareného vína môžete vychutnať už aj na mestských hradbách v autentickej atmosfére stredoveku.

Ilustračný obrázok k článku Na mestských hradbách to oddnes dýcha vianočnou atmosférou
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský okrášľovací spolok zorganizoval už druhý ročník jedinečného podujatia s názvom Stredoveké vianočné trhy na Mestských hradbách. Tie dnes v historickom centre Starého Mesta otvorili svoje brány.

Trhy ponúkajú tradičné pokrmy ako cigánsku, lokše, podpecníky, či varené vínko, medovinu alebo vianočný punč. Nechýbajú ani stánky s umeleckými remeslami či šperkami. Za príjemných zvukov historickej hudby sa môžu návštevníci ponoriť do originálneho a romantického prostredia.

„Myslím si, že ľudia si sem nájdu cestu, keďže podľa môjho názoru vychutnať si občerstvenie v atmosfére stredoveku je naozaj originálne,“ povedala slečna, ktorá za pultom predáva varené víno.

Na trhoch sa odohrajú aj šermiarske súboje

Predstavený bude aj táborový život a výstava stredovekých predmetov. Nebudú chýbať ani súťažné hry pre návštevníkov, atraktívne hry pre deti, benefičný stánok alebo ukážka umeleckých remesiel.

„Priznávam sme tu prvýkrát. Veľmi sa nám páči to útulné a kľudné prostredie,“ prezradil mladý pár vychutnávajúci si pohár medoviny.

Zaujímavým lákadlom môžu byť aj vystúpenia bojových formácií a šermiarov ako napríklad skupín Templári z hradu Bagras a Fringia.

Výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku Maroš Mačuha uviedol, že návštevníkom spojenie hradieb a vianočných trhov sa veľmi páči a premieňajú toto miesto na jedno z najatraktív­nejších v Starom Meste. Podľa slov Mačuhu tak ponúkajú alternatívu voči komerčne a predovšetkým masovo zameraným vianočným trhom na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí.

Trhy sa budú konať od 15. do 23. decembra. Otvorené budú cez pracovný týždeň od 16:00 do 22:00, v sobotu a nedeľu od 12:00 do 22:00. Návštevníci môžu dobrovoľným vstupným prispieť na obnovu mestských hradieb.

Vianočné trhy na mestských hradbách
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM