Nina Táborská Krimi

Na magistrát sa vlámal neznámy páchateľ a ukradol kompletnú evidenciu verejných obstarávaní z rokov 2011 až 2014

Na Magistráte hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy došlo v noci z 1. decembra 2015 na 2. decembra 2015 k neoprávnenému vstupu neznámej osoby, resp. neznámych osôb na oddelenie verejného obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Na magistrát sa vlámal neznámy páchateľ a ukradol kompletnú evidenciu verejných obstarávaní z rokov 2011 až 2014
Zdroj: Dnes24.sk

Na oddelení neznámy páchateľ/neznámi páchatelia násilne vnikli do časti registratúry a archívu oddelenia, kde sa nachádzajú dokumenty a písomnosti z verejného obstarávania realizovaného v rokoch 2011 až 2014.

Okrem násilného vniknutia do budovy páchateľ odcudzil služobný telefón, rovnako ako pracovný notebook, v ktorom bola v elektronickej forme spracovaná kompletná evidencia verejných obstarávaní z rokov 2011 až 2014.

Pracovníci oddelenia vzhľadom na veľký rozsah dotknutej dokumentácie, ku ktorej sa neznáma osoba, resp. osoby násilným spôsobom dostali, v súčasnosti overujú a kontrolujú kompletnosť dokumentácie a zatiaľ tak nie je možné ani vylúčiť prípadnú krádež písomností a dokumentov z archívnych spisov z rokov 2011 až 2014 uložených na pracovisku.

Momentálne prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní, ktoré stopy po páchateľoch zaistili okamžite po čine priamo na mieste.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa pripravuje na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Plánuje viac spolupracovať s rezortom zahraničia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM