Tomáš Stupavský Krimi

Na Košickej ulici agresívny pes napadol niekoľkých ľudí

Na Košickej ulici v Bratislave napadol nemecký ovčiak človeka. Po útoku ušiel, avšak ľudí naďalej napádal a na povely svojho majiteľa nereagoval. Agresívneho ovčiaka nakoniec odchytili až pracovníci Slobody zvierat. Informoval o tom hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva.

Ilustračný obrázok k článku Na Košickej ulici agresívny pes napadol niekoľkých ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Po prvom útoku na Košickej ulici pes ušiel a policajti ho vzápätí našli na neďalekom detskom ihrisku, kde sa voľne pohyboval.

„Cez operačné stredisko bola na miesto preto privolaná Sloboda zvierat so žiadosťou o odchytenie nebezpečného psa. Pes však naďalej napádal ľudí a jeho pozornosti neušiel ani muž s nákupným vozíkom, ktorý v tom čase kráčal po chodníku,“ priblížil Pleva.

Psa sa podľa hovorcu policajti snažili zahnať do bezpečia. V útokoch však ovčiak neprestával a začal útočiť aj na policajtov. Policajtku mestskej polície pohrýzol pod kolenom a do lýtka. „Jeho 58-ročný majiteľ sa ho snažil márne privolať, ovčiak na jeho povely nereagoval,“ dodal Pleva. Slobode zvierat sa však napokon podarilo psa chytiť.

Pleva podotkol, že majiteľ psa sa dopustil priestupku, keďže nezabránil útoku psa na človeka ani jeho voľnému pohybu mimo miest, ktoré sú na to určené. „V správnom konaní mu teraz hrozí finančný postih,“ zdôraznil hovorca.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM