Kultúra

Na Hviezdoslavovom námestí sa už dnes začnú vianočné trhy

Hviezdoslavovo námestie už zdobí vianočný strom aj stánky, v ktorých budú ponúkať vianočné darčeky, lahôdky či občerstvenie.

Ilustračný obrázok k článku Na Hviezdoslavovom námestí sa už dnes začnú vianočné trhy
7
Galéria
Zdroj: Kultúra v Starom Meste FB

V centre Bratislavy po roku opäť zavládne vianočná atmosféra. Na Hviezdoslavovom námestí totiž otvoria už dnes Staromestské vianočné trhy. O týždeň neskôr, v piatok 23. novembra, štartujú aj mestské vianočné trhy na Hlavnom námestí a Františkánskom námestí. Trhy potrvajú do 22. decembra.

Všetko je pripravené

Staromestské vianočné trhy príde v piatok už tradične otvoriť herečka Karin Haydu, tentoraz aj s herečkou Monikou Hilmerovou. „Predstaví sa Anka Repková s piesňou Svetlo a návštevníci sa môžu tešiť na muzikál Ľadové kráľovstvo – Frozen,“ priblížila hovorkyňa mestskej časti Staré Mesto Nora Gubková. Otvárací program sa začína od 17:00 hod.

Hviezdoslavovo námestie už zdobí vianočný strom, ktorý tento rok meria 12 metrov. Ide o smrek pichľavý a mestskej časti ho daroval Staromešťan zo svojej záhrady. Výzdoba stromčeka bude ladená do červena. Na námestí už stoja aj stánky, v ktorých budú ponúkať vianočné darčeky, lahôdky či občerstvenie.

Vianočné trhy pripravuje aj magistrát na Hlavnom námestí a Františkánskom námestí, ktoré otvoria v piatok 23. novembra. Na Hlavnom námestí už začiatkom novembra umiestnili vianočný stromček. Je to 30 rokov starý 14 metrov vysoký smrek pichľavý a mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača. Mesto muselo doviezť a nainštalovať vianočný stromček v predstihu pre skorší začiatok Staromestských vianočných trhov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM