Nina Táborská Kultúra

Na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava pribudne ďalšie meno

Na bratislavskom Filmovom chodníku slávy pribudne meno uznávanej herečky a prvej dámy slovenskej filmovej a divadelnej scény Emílie Vášáryovej. Na bratislavskom filmovom festivale jej v sobotu udelili ocenenie za dlhoročnú umeleckú tvorbu, zároveň bude mať pamätnú dlaždicu na chodníku slávy.

Ilustračný obrázok k článku Na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava pribudne ďalšie meno
Zdroj: Dnes24.sk

Jej odhalenie bude na budúci rok v júni. Tradícia filmového chodníka vznikla v roku 2009 v spolupráci Medzinárodného filmového festivalu Bratislava a hlavného mesta. Cieľom je vzdať úctu za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom.

Na pamätných dlaždiciach na chodníku pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava sú už mená Ladislava Chudíka, Márie Kráľovičovej, Jozefa Adamoviča, Štefana Kvietika, Evy Krížikovej a Ivana Palúcha.

S ocenenou Emíliou Vášáryovou sa budú môcť diváci stretnúť v týchto dňoch aj osobne. Do kín prichádza hraný debut režiséra Marka Škopa Eva Nová (2015), v ktorom stvárnila hlavnú úlohu.

Od pondelka 16. novembra do piatka 20. novembra sa jeho tvorcovia vyberú na turné po mestách Nitra, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Sabinov, Prešov, Košice, Martin a predstavovanie filmu ukončia v bratislavskom kine Lumiére. Film získal na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte prestížnu cenu kritikov FIPRESCI.

Prečítajte si tiež: MFF Bratislava predstaví novú sekciu Lexikón. Uvedie v nej diela z archívu Slovenského filmového ústavu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM