Správy

Na Ekonomickej univerzite tento týždeň prednášajú profesori z 13 krajín

Na Ekonomickú univerzitu v Bratislave zavítalo 18 profesorov. Tí sa v týchto dňoch zúčastňujú 1. ročníka podujatia International Week organizovaného s podporou Erasmus+. V programe je zastúpených celkove 13 štátov od Škandinávie, Pobaltských krajín, cez Vyšehradskú štvorku až po juh Európy.

Ilustračný obrázok k článku Na Ekonomickej univerzite tento týždeň prednášajú profesori z 13 krajín
Zdroj: Dnes24.sk

Ekonomická univerzita v Bratislave má uzatvorených viac ako 280 partnerských zmlúv v rámci mobilitného programu Európskej komisie Erasmus+.

„Mimoriadne nás potešil veľký záujem, ktorý sme zaznamenali a radi na tento úspech nadviažeme aj v letnom semestri. Už dnes evidujeme niekoľko prihlášok na 2. ročník, ktorý sa uskutoční v polovici apríla 2016. Je to ďalší krok k internaciona­lizácii nášho univerzitného prostredia,“ uviedol Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Pedagógovia odborne pokrývajú rôzne ekonomické oblasti a na jednotlivých univerzitných pracoviskách absolvujú prednášky a semináre.

Pridanou hodnotou podujatia je viacero spoločných sprievodných aktivít, v rámci ktorých majú hostia možnosť viac spoznať nielen Bratislavu, ale najmä v neformálnej atmosfére prediskutovať možnosti vzájomnej spolupráce.

„Na univerzite v Rige sa venujem medzinárodným financiám a obchodu, tomu boli venované aj prednášky tu v Bratislave. Moju prítomnosť na Ekonomickej univerzite som využila aj na to, aby sme s Fakultou medzinárodných vzťahov prerokovali detaily budúcej spolupráce na programoch vedúcich k dvojitým diplomom na inžinierskom stupni štúdia,“ hovorí Margarita Dunska z Lotyšska.

Väčšina účastníkov využila aj možnosť zapojiť sa do viacerých voľnočasových kultúrnych aktivít, prehliadli si centrum Bratislavy, či navštívili galériu moderného umenia Danubiana. „Bratislava je veľmi pekné mesto, nikdy som tu nebol, ale určite sa sem ešte chcem vrátiť,“ dodal na záver profesor Kyriacos Antoniou z Cypru.

EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE

Ako najstaršia slovenská vysoká škola ekonomického zamerania vznikla v októbri roku 1940 ako súkromná Vysoká obchodná škola v Bratislave. Cieľom univerzity je poskytovať vysokoškolské vzdelanie a vytvoriť priestor pre tvorivé vedecké bádanie v oblasti ekonomických a manažérskych vied. V rámci výchovno-vzdelávacej činnosti Ekonomická univerzita organizuje vysokoškolské štúdium bakalárske, inžinierske, doktorandské a celoživotné vzdelávanie občanov.

V súčasnosti ju tvorí 7 fakúlt a to Národohospodárska, Obchodná fakulta, Fakulta hospodárskej informatiky, Fakulta podnikového manažmentu, Fakulta medzinárodných vzťahov, Fakulta aplikovaných jazykov všetky so sídlom v Bratislave a Podnikovohospo­dárska fakulta sídliaca v Košiciach.

Od svojho vzniku Ekonomická univerzita v Bratislave vychovala viac ako 80-tisíc absolventov. Aktuálne ju navštevuje približne 10-tisíc študentov.

Ekonomická univerzita
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM