Adriana Banásová Kultúra

Na DOD v Slovenskom národnom divadle predstavia 3D premietanie či filmy s Ladislavom Chudíkom

SND nepozýva nadšencov umenia a kultúry len na predstavenia. Tento krát sa na začiatku divadelnej sezóny otvoria verejnosti brány aj z iného dôvodu. Je ním divácky obľúbený Deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Na DOD v Slovenskom národnom divadle predstavia 3D premietanie či filmy s Ladislavom Chudíkom
Zdroj: TASR

V rámci každoročného podujatia DOD sa dostane radosti všetkým, ktorých láka záhadný svet divadla a predovšetkým jeho zákulisia. Aj tento rok sa Slovenské národné divadlo preto rozhodlo odhaliť svoje zákutia a to presne v sobotu 12. septembra.

Hlavnou myšlienkou tohtoročnej akcie s názvom „Pre celé Slovensko“ je upozorniť verejnosť na fakt, že scéna hlavného mesta nie je prístupná len divákom z Bratislavy, ale naopak – z celej krajiny.

Líčenie s maskérkami či „šéfovanie“ z riaditeľskej stoličky

V priebehu celej soboty majú návštevníci možnosť nahliadnuť do priestorov, ktoré sú počas roka zväčša neprístupné. Budú môcť preskúmať javiská, bežne nedostupné zákulisie či maskérne či skúšobne. Jednou z atrakcií najmä pre deti bude divadelné líčenie pod vedením profesionálnych maskérok. Tohtoročnou novinkou bude taktiež prehliadka známych kostýmov z inscenácií SND.

Počas celodennej autogramiády sa budete môcť pozdraviť či porozprávať aj so svojimi obľúbenými hercami, sólistami opery či baletu a nechať si podpísať divadelný plagát. Chcete sa na chvíľku vžiť do pozície generálneho riaditeľa SND? Môžete si skúsiť, aké je to sedieť v jeho stoličke a nachvíľku si tak „zašéfovať“.

3D projekcia

Skalní fanúšikovia si zasa na svoje určite prídu v Kine SND, kde si v Modrom salóne spoločne zaspomínajú na slovenskú hereckú legendu Ladislava Chudíka. SND ponúkne návštevníkom aj „lahôdku“ a to v podobe 3D premietania modelu kostýmu Michala Dočolomanského z vynikajúcej inscenácie Na skle maľované. K dispozícií budú samozrejme 3D okuliare.

Čerešničkou na torte bude premiérové uvedenie operného predstavenia pre deti Figaro sem, Figaro tam s moderátorom Martinom Vanekom, ktoré začne o 17-tej v Sále opery a baletu novej budovy SND. Predstavenie je detskou verziou Rossiniho opery Barbier zo Sevilly, no na svoje si prídu aj dospelí.

SND pripravilo pri príležitosti DOD ešte jednu novinku a tou je atraktívna súťaž o exkluzívne ceny. V hre je auto s plnou nádržou na celý víkend, ubytovanie s raňajkami v luxusnom hoteli v centre Bratislavy, exkluzívna prehliadka priestorov SND a vstupenky na premiéru opery pre deti Figaro sem, Figaro tam.

Viac info nájdete na www.snd.sk

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM