Rôzne

Na Deň otvorených pivníc 2018 vás odvezie Malokarpatský expres

Devätnásty ročník obľúbeného podujatia otvorí návštevníkom 169 pivníc v 29 mestách a obciach pod Malými Karpatmi. Odvezie vás za nimi Malokarpatský expres.

Ilustračný obrázok k článku Na Deň otvorených pivníc 2018 vás odvezie Malokarpatský expres
4
Galéria
Zdroj: TASR

Štvrtý novembrový víkend sa ponesie v duchu vína a gastronómie. Tradičné vinárske podujatie Deň otvorených pivníc 2018 sa uskutoční od piatku 23. 11. 2018 v čase od 14:00 do 21:00 hod. a v sobotu 24. 11. 2018 od 12:00 do 21:00 hod. na Malokarpatskej vínnej ceste. Chutnať sa budú tak mladé, tohtoročné vína ako aj vína minulých ročníkov či archívne.

169 pivníc pod Malými Karpatmi

„Ide o tradičné podujatie, kedy malokarpatskí vinári prezentujú svoju celoročnú prácu vo vinici a delia sa o výsledok. Pokiaľ máte čas a chuť môžete spojiť príjemné s užitočný a vybrať sa do najkrajších pivníc Malokarpatského regiónu, kam sa môžete odviesť turistickým autobusom Malokarpatským expresom a cestou spoznať aj krásy a zaujímavosti Malých Karpát,“ pozýva na podujatie predseda BSK Juraj Droba.

Devätnásty ročník obľúbeného podujatia otvorí návštevníkom 169 pivníc v 29 mestách a obciach pod Malými Karpatmi. Najväčší počet historických pivníc nájdu vo Svätom Jure, potom v Pezinku a Modre. Počas dvoch dní budú otvorené aj najväčšie stredoeurópske pivnice Hradu Červený Kameň, kde si zároveň budete možné vypočuť mimoriadny výklad o histórii pivníc.

Malokarpatský expres

Už tradične zabezpečil Bratislavský samosprávny kraj spoločne s autobusovým dopravcom Slovak Lines pre turistov a návštevníkov podujatia turistický autobus Malokarpatský expres, ktorý ich kyvadlovo odvezie do vybraných miest a obcí a to na trase Bratislava – Svätý Jur – Pezinok – Vinosady – Modra – Dubová – Častá – Doľany a späť.

Autobus odchádza z autobusovej stanice Mlynské Nivy z nástupišťa č. 4. Prvý pôjde z AS Mlynské nivy v piatok o 11:30 hod., ďalší o 14:35 hod., 17:35 hod. a posledný spoj do Malokarpatska vyrazí o 20:10 hod. Cena celodenného lístka je 4 eurá a cena jednorazového (jedna cesta) 2,50 eur. Cestujúci si lístky zakúpia priamo u vodiča.

Bratislava24.sk informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Deň otvorených pivníc Malokarpatskej vínnej cesty
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM