Rôzne Správy

Na cintoríny sa dostanete rýchlejšie a pohodlnejšie. Dopravný podnik posilní linky MHD

S blížiacimi sa jesennými prázdninami a Sviatkom všetkých svätých čakajú cestujúcich aj zmeny v mestskej hromadnej doprave.

Ilustračný obrázok k článku Na cintoríny sa dostanete rýchlejšie a pohodlnejšie. Dopravný podnik posilní linky MHD
5
Galéria
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava (DPB) a. s., v súvislosti s nadchádzajúcim Sviatkom všetkých svätých a jesennými prázdninami školákov, upraví a posilní premávku MHD. V týchto dňoch vyrazia do ulíc aj mimoriadne linky X38 a X71, ktoré odvezú cestujúcich ku Krematóriu a Cintorínu Vrakuňa.

Počas jesenných prázdnin v dňoch 30. a 31. októbra budú linky MHD premávať bez obmedzenia ako počas školského vyučovania. Študentská posilová linka č. 131 nebude premávať v nedeľu 29. októbra, ale až v stredu 1. novembra.

Posilnená doprava k cintorínom

  • na linke č. 37 ku Krematóriu budú cez víkend (28. a 29. októbra) a v stredu 1. novembra premávať kapacitnejšie vozidlá.
  • linka č. 39 k Cintorínu Slávičie údolie a Martinskému cintorínu bude mať cez víkend (28. a 29. októbra) a v stredu 1. novembra skrátené intervaly medzi spojmi (do cca 11. hodiny interval 10 minút, následne do večera interval 7 až 8 min.).
  • linka č. 130 ku Krematóriu bude v dňoch 30. a 31. októbra posilnená kapacitnejším vozidlom a mimoriadne bude premávať aj v stredu 1. novembra.

Mimoriadne linky

K cintorínom budú v stredu 1. novembra okrem vyššie spomenutých posilnených liniek premávať aj mimoriadne linky.

  • posilová linka X38 bude premávať z Hlavnej stanice cez Patrónku, Lamačskú cestu a Hodonínsku do Krematória a späť cca od 9:00 do 19:00 hod. každých 20 minút. Zastavovať bude na všetkých zastávkach na trase, cestovný čas zo stanice ku Krematóriu je 16 minút.
  • posilová linka X71 bude premávať z Hlavnej stanice cez Šancovú, Račianske mýto, Trnavské mýto, Miletičovu, Prievozskú a Gagarinovu k Cintorínu Vrakuňa. Na uvedenej trase zastaví na všetkých zastávkach linky č. 201.
38 nových autobusov DPB
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM