Rôzne

Na čele rebríčka najväčších nákupných centier na Slovensku sú až štyri bratislavské

Slovensko má desiatky nákupných centier a vôbec tými najväčšími sa môže pochváliť Bratislava. Viete, ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Na čele rebríčka najväčších nákupných centier na Slovensku sú až štyri bratislavské
15
Galéria

Nákupných centier v Bratislave je naozaj požehnane. Bratislavčania i návštevníci mesta si môžu vyberať z niekoľkých možností. Mnohí však už majú svoje obľúbené, v ktorých najradšej trávia čas alebo nakupujú.

Najväčšie na Slovensku

Posledným veľkým nákupným centrom otvoreným v Bratislave bol Bory Mall. Ten funguje v novej štvrti pri Devínskej Novej Vsi od roku 2014 a okamžite sa zaradil medzi najväčšie nákupné centrá na Slovensku.

Vôbec najväčším nákupným centrom u nás je aj naďalej Avion Shopping Park s prenajímateľnou plochou 66 300 metrov štvorcových. Vyplýva to z aktualizovaného rebríčka najväčších nákupných centier na Slovensku, ktorý zostavil portál Trend Reality.

Dokonca až prvé štyri priečky v rebríčku obsadili bratislavské nákupné centrá. Na druhom mieste sa umiestnil Aupark, tretia je Eurovea a štvrté miesto obsadil už spomínaný Bory Mall. Všetky tri nákupné centrá disponujú prenajímateľnou plochou cez 50-tisíc metrov štvorcových. Do prvej desiatky sa dostali aj Central, Shopping Palace a Polus City Center.

Rozšírená Eurovea

Vrchné priečky rebríčka by mali zostať nezmenené minimálne do roku 2019, kedy Eurovea plánuje otvoriť nové rozšírené priestory, a stane sa tak najväčším nákupným centrom na Slovensku.

Konkurovať by jej mala aj Stanica Nivy, ktorá s plochou približne 70-tisíc metrov štvorcových predbehne aj súčasného lídra rebríčka Avion. Stanica Nivy by mala byť otvorená taktiež v roku 2019.

Obchodné centrá Bratislava
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM