Aktualizované ELA Správy

Na Bratislavu sa rúti výrazná búrka. A to nie je všetko!

Dnešným prehánkam a búrkam ešte nie je koniec. V týchto chvíľach sa nad Slovensko dostáva pomerne výrazná búrka.

Zdroj: Dnes24.sk

Naše územie počas dnešného dňa trápi sneženie, silný vietor, ale aj búrky. Tie sa dnes vyskytli na niekoľkých miestach, pričom dohromady priniesli už viac ako 100 bleskov, no ešte im nie je koniec.

„V týchto chvíľach sa z Rakúska blíži nad západ intenzívnejšia búrka, ktorá je zatiaľ najvýraznejšia dnešného dňa. Zatiaľ sa vyskytuje severne od Viedne. Okrem bleskov sa v oblasti západného Slovenska očakáva prechodné zosilnenie vetra,“ informuje portám iMeteo.sk.

Okrem vetra a bleskov sa pripravte aj na možnosť výskytu krúp.

V okolí Bratislavy, Trnavy a v horských oblastiach platí v utorok večer výstraha pred vetrom. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vetrom platí do 22.00 h pre okresy Bratislava, Dunajská Streda a Senec. Na horách bude silný vietor pretrvávať aj počas stredy (12. 2.), na severe Slovenska sa podľa SHMÚ môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

V okresoch Bratislava, Dunajská Streda a Senec môže vietor v utorok večer v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 85 až 105 kilometrov za hodinu. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred vetrom pre okresy Malacky, Trnava, Pezinok a Galanta. Rýchlosť vetra môže v týchto lokalitách dosiahnuť 65 až 85 kilometrov za hodinu, výstraha platí takisto do utorka 22.00 h.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM