Rôzne Správy

Na poliklinike BEZRUČOVA pribudnú ďalšie ambulancie. S akými problémami vám pomôžu?

Zdravotnícke zariadenie sa na Bezručovu vrátilo po 17 rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Na poliklinike BEZRUČOVA pribudnú ďalšie ambulancie. S akými problémami vám pomôžu?
16
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Poliklinika Bezručova v bratislavskom Starom Meste otvára ďalšie dve medicínske centrá, od 1. júna rozširuje svoju pôsobnosť o gynekologické a urologické centrum. Zároveň sa rozširuje dermatologické centrum. Do septembra má pribudnúť oftalmologická, kardiologická, diabetologická, imuno-alergologická ambulancia a ortopedické centrum.

Prevencia aj diagnostika

Po troch mesiacoch od oficiálneho otvorenia zrekonštruovanej polikliniky rozširujeme poskytovanie zdravotnej starostlivosti aj o urologické a gynekologické centrum. Aj v tomto prípade budeme klásť dôraz najmä na prevenciu, ale aj diagnostiku a liečbu onkologických či infekčných ochorení,“ skonštatoval medicínsky riaditeľ polikliniky Tibor Hlavatý.

V gynekologickom centre budú lekári poskytovať starostlivosť o tehotné ženy, vedenie predpôrodných kurzov, ale aj prevenciu proti HPV a onkologickým ochoreniam. Urologické centrum bude realizovať digitálne a ultrazvukové vyšetrenia a sústredí sa na liečbu urologických problémov vrátane inkontinencie.

Dermatológia

Zároveň sa rozširuje dermatologické centrum. Jeho lekári pacientom pripomínajú, aby si pred letom nechali skontrolovať materské znamienka. Malígny melanóm totiž patrí medzi najagresívnejšie nádorové ochorenia. Až v 90 percentách je možné rakovine kože predísť, ak sa potenciálne rizikové kožné útvary objavia a odstránia včas. Lekári tiež pripomínajú dôležitosť domáceho samovyšetrenia znamienok.

Otvorené ambulancie

Snahou polikliniky je zvýšiť kvalitu i dostupnosť zdravotnej starostlivosti, ale aj skrátiť čakaciu lehotu na odborné vyšetrenie k špecialistovi. Otvorené sú už ambulancie gastroenteorológie, reumatológie orientované na chronické zápalové ochorenia kĺbového aparátu, dermatológie špecializujúce sa aj na liečbu psoriázy, centrum neurológie špecializujúce sa na sklerózu multiplex, ale aj bolesti hlavy a chrbta či ambulancie všeobecného lekárstva s EKG či sonografiou.

Bezručova

Komplex budov na Bezručovej ulici z 30. rokov minulého storočia sa radí k vrcholným dielam medzivojnovej funkcionalistickej architektúry na Slovensku. V roku 1989 ho vyhlásili za národnú kultúru pamiatku. Komplex, ako ho mnohí poznajú, bol výsledkom prestavby v 60. rokoch. Funkciu štátnej nemocnice s poliklinikou plnil do marca 2005. Objekt odvtedy chátral. Zdravotnícke zariadenie sa tam vrátilo po 17 rokoch.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Poliklinika Bezručova - ambulancie a otvorenie
16
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM