Maros Palesch Rôzne

MS v hokeji prebiehajú zatiaľ pokojne

BRATISLAVA. Od začiatku hokejového šampionátu sa zatiaľ v hlavnom meste SR neudiali žiadne udalosti, ktoré by si vyžiadali mimoriadne opatrenia.

Podľa slov hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho sa nenaplnili katastrofické scenáre o dlhočizných kolónach v okolí regulovaných zón. „Na druhej strane zaznamenávame niekoľko desiatok sťažností najmä vo večerných hodinách na správanie sa fanúšikov v Starom Meste. Najvypuklejšie to bolo po zápase Slovensko – Slovinsko (29. 4.), keď ešte ráno o štvrtej hodine sme museli riešiť rušenie nočného pokoja a boli udelené aj blokové pokuty,“ informoval Andrassy.

Situácia sa relatívne zlepšila v sobotu (30. 4.), no v dvoch prípadoch bola udelená pokuta prevádzkovateľom zariadení za to, že mali podniky otvorené po prevádzkových hodinách. Dosiaľ sa však nevyskytol žiadny prípad páchania trestnej činnosti. „Riešili sme len v neskorých večerných hodinách troch podgurážených zahraničných fanúšikov, ktorí sa chceli kúpať vo fontáne, ale nešlo o vážnu situáciu,“ uistil.

Andrassy tvrdí, že mesto doteraz vyriešilo približne 5000 dotazov, podnetov či otázok od fanúšikov. „V prvých hodinách išlo najmä o dotazy zo strany slovenských fanúšikov, dnes je to asi pol na pol. Najčastejšie sa pýtajú, ako sa dostať k aréne, aké sú bezpečnostné opatrenia a či môžu cestovať bezplatne MHD, ak majú lístok na zápas,“ povedal.

Situáciu na záchytných parkoviskách označil za relatívne pokojnú, ľudia ich však nevyužívajú v očakávanej miere. „Väčšinou cestujú MHD alebo taxíkmi a nechodia autami do blízkosti štadióna. Zatiaľ ostávame v tom režime, v ktorom sme boli aj z hľadiska zriadených liniek,“ avizoval.

Andrassy žiada aj naĎalej Bratislavčanov aj fanúšikov, aby vo väčšej miere využívali MHD a snažili sa nechať osobné auta doma. „Aby rešpektovali to, že v okolí štadióna, ale aj v Starom Meste sú ľudia, ktorí si musia odpočinúť, lebo ráno idú do práce, a aby svojím hlučným správaním nenarúšali verejný poriadok,“ dodal.

Celkovo je v uliciach Bratislavy počas šampionátu denne nasadených 700 až 1000 policajtov. Ich úlohou je zabezpečenie poriadku a bezpečnosti i plynulosti cestnej premávky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM