Krimi

Motorkár unikal pred políciou a nereagoval ani na varovné výstrely. Dôvodov mal niekoľko

Jeden z policajtov použil päť varovných výstrelov do vzduchu zo služobnej zbrane. Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde.

Ilustračný obrázok k článku Motorkár unikal pred políciou a nereagoval ani na varovné výstrely. Dôvodov mal niekoľko
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave (KR PZ) včera vo večerných hodinách spozorovali na Podunajskej ulici v Bratislave motorkára, ktorý mal v prednom svetlomete modré žiarovky a jeho zadná tabuľka s EČV bola zdvihnutá a nečitateľná.

Päť varovných výstrelov

„Z dôvodu porušenia ustanovení zákona o cestnej premávke sa policajti rozhodli vodiča predpísaným spôsobom, za použitia výstražného zvukového a svetelného znamenia zastaviť. Vodič však na výzvu policajtov s motocyklom nezastavil a v jazde pokračoval smerom do obce Most pri Bratislave,“ informovala Bratislava24.sk Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Začala sa naháňačka. Policajti po celý čas prenasledovania použitím výstražného zvukového a svetelného znamenia vyzývali vodiča k zastaveniu. Vodič aj napriek tomu výzvy policajtov nerešpektoval a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Z uvedeného dôvodu po vyjdení z obce jeden z policajtov použil päť varovných výstrelov do vzduchu zo služobnej zbrane. Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde,“ priblížila Slamková.

Bez vodičáku

Na Tomášovskej ulici v obci Malinovo sa policajtom podarilo motocykel predísť z ľavej strany a služobným vozidlom zabrániť motocyklistovi v pokračovaní v jazde. „Následne policajti voči mužovi použili donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty sebaobrany a putá, nakoľko kládol aktívny odpor. V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov boli mužovi spôsobené povrchové odreniny v oblasti tváre. Aj napriek tomu, že muž si nežiadal ošetrenie, policajti privolali službu RZP, pričom muž aj po ich príchode ošetrenie odmietol,“ dodala hovorkyňa.

Polícia zistila, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má uložený platný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 17. 10. 2018.

Vykonaná dychová skúška u vodiča požitie alkoholických nápojov nepreukázala. Za účelom toxikologického vyšetrenia sa muž následne v nemocnici podrobil odberu vzorky biologického materiálu. „Výsledky vyšetrenia potvrdili, že muž bol pod vplyvom návykovej látky. Následne bol muž eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov, kde bolo mužovi zaistené plastové vrecko s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky,“ dodala Slamková.

Plastové vrecko

„Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania alebo obchodovania s nimi. Plastové vrecko s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky bolo za účelom kriminalisticko-expertízneho skúmania zaslané na Kriminalistický expertízny ústav Policajného zboru,“ uzavrela Slamková.

Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM