Tomáš Stupavský Samospráva

Most v Malackách čaká rekonštrukcia, od pondelka bude uzavretý

Most v Malackách nad železničnou traťou Bratislava – Kúty čaká druhá etapa rekonštrukcie. Od pondelkového (25.5.) predpoludnia bude preto pre motoristov uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Most v Malackách čaká rekonštrukcia, od pondelka bude uzavretý
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukciu mosta, patriaceho pod správu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), si vyžiadali problémy, ktoré spôsobila zatekajúca voda. „Tá spôsobila zničenie izolácie, prepadnutie vozovky i narušenie nosnej konštrukcie,“ skonštatoval predseda BSK Pavol Frešo. Kraj na komplexnú opravu celého úseku mosta nemal peniaze, preto rekonštrukciu rozdelil na dva úseky. Prvá etapa sa realizovala v roku 2010.

Tohtoročná sa zameria na komplexnú výmenu zvršku, mostných záverov aj odvodňovačov. „Izolácia mosta sa vytvorí ako vaňová, opravia sa poškodené rímsy, nosníky, nosná konštrukcia aj spodná stavba,“ priblížil Milan Valášik, riaditeľ spoločnosti regionálne cesty Bratislava, ktorá sa stará o krajské cesty. „Po oboch stranách vozovky pribudnú betónové obrubníky, vymení sa kovové zábradlie a kryty vozovky,“ dodal.

Práce by mali byť ukončené v septembri. Vodiči dovtedy budú musieť jazdiť po obchádzke, ktorá bude vyznačená prenosným dopravným značením. „Obchádzková trasa povedie po miestnych komunikáciách Radlinského a Pezinská,“ spresnila hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM