Maros Palesch Kultúra

MOJICH NAJLEPŠÍCH 15 RO(C)KOV

Inekafe dostane dnes, 1.februára, Zlatú platňu za album MOJICH NAJLEPŠÍCH 15 RO(C)KOV

Bezpochyby najpopulárnejšia slovenská punk-rocková kapela INEKAFE je v súčasnosti na turné INEKAFE TOUR 2011. Je to prvé klubové turné kapely po šiestich rokoch a kapela má za sebou už osem beznádejne vypredaných koncertov (2× Praha, 3× Brno, 1× Banská Bystrica a 2× Košice).

Kapela sa presunula do Bratislavy, kde je pripravených celkom 5 po sebe idúcich koncertov v klube MMC (bývalý Randal Club). A práve tu po takmer dvoch rokoch si prevezmú výnimočné ocenenie.

Pred dvoma rokmi na tomto mieste dostali Platinovú platňu za DVD Live In Praha, ktorú vďaka predobjednávkam získali ešte pred fyzickým vydaním DVD. V utorok 1. februára 2011 si kapele Inekafe zažije pocit Déj? Vu a prevezme si Zlatú platňu za 2CD Mojich najlepších 15 ro©kov. „Bestofka“ je výberom tých najväčších hitov kapely, niekoľkých noviniek ako aj unplugged verzií vybraných skladieb.

Predaj 3 000 kusov z albumu slovenského interpreta je dnes skôr výnimkou ako pravidlom, preto získať Zlatú platňu dnes nie je také jednoduché. Skupine Inekafe sa to podarilo napriek tomu, že svoj posledný štúdiový album vydali v roku 2003 (Bez udania dôvodu) a vystupovali skôr výnimočne.

Zdroj: FORZA MUSIC, Andrea Hecková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM