Nina Táborská Rôzne

Móda, kultúra, obľúbený trh aj vítanie jari. Toto všetko vás čaká v Bratislave už tento víkend

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. S príchodom jari sa kalendár podujatí napĺňa. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Móda, kultúra, obľúbený trh aj vítanie jari. Toto všetko vás čaká v Bratislave už tento víkend
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Veslovanie pre Sýriu

V piatok a v sobotu sa uskutoční v priestoroch Teologickej fakulty 24-hodinový maratón veslovania, ktorého cieľom je upozorniť na osudy utečencov zo Sýrie a zároveň finančne podporiť vybudovanie kliniky v meste Qaryatayn. Nejde o bežnú zbierku. Súčasťou podujatia je aj možnosť ukázať fyzickou námahou účasť na utrpení ľudí v Sýrii.

Viac sa dozviete tu: Veslovanie pre Sýriu: 24-hodinový maratón na pomoc utečencom. Prinášame kompletný program

Piatok / 14:00 / Teologická fakulta Trnavskej univerzity

Sobotná brigáda

Na hokejbalovom ihrisku v Bratislave na Kramároch sa dejú veľké veci. Alebo skôr veľké upratovanie. Pri ZŠ Cádrova sa rozbehla iniciatíva mladých dobrovoľníkov, ktorí chcú zrekonštruovať najstaršie hokejbalové ihrisko na Slovensku. Každá pomoc je vítaná. Máte tak možnosť urobiť nielen niečo pre okolie, v ktorom žijete, ale aj dať do poriadku ihrisko, ktoré môže slúžiť aj vám.

Sobota / 09:00 / Ihrisko pri ZŠ Cádrova

Program v Bory Mall

V sobotu sa v rodinne zameranom zábavno-nákupnom centre predstaví Dara Rolins a publikum tiež poteší módna talkshow Ivice Slávikovej s hosťami Tamarou Heribanovou a Marcelom Holubcom W. Zábava v centre bude pokračovať aj v nedeľu, kedy vystúpia tanečníci The Pastels a skupina The Backwards. Po oba dni si návštevníci navyše užijú prehliadky finalistiek MISS Slovensko 2015 či live kastingy do televíznej šou Nákupné maniačky. V rámci tohto kastingu sa bude odohrávať Škola štýlu.

Sobota-Nedeľa / Bory Mall / 10:00 / vstup voľný

Trh už každú sobotu!

Počnúc prvým jarným dňom sa obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici budú konať už každú sobotu. Pri tejto príležitosti si pre vás organizátori pripravili aj množstvo pozitívnych noviniek. Známy Trh-Piac-Markt už tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

V rámci trhov sa v kaviarni TUTO budú konať Sobotné dielničky pre všetky detičky, ktoré túto sobotu v téme Veselá farma!

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup na trh voľný TUTO – 3 eurá

Kultúrne vyžitie v Danubiane

V Danubiana Meulensteen Art Museum nájdete túto sobotu hneď dve nové výstavy. Surrealistický Kabinet Jana Švankmajera zo zbierky Ivana Melicherčíka a výstavu Veľká ryba, od slovenského maliara Laca Terena.

Momentálne nájdete v múzeu okrem stálych expozícií aj netradičnú výstavu fotografií Hermanna Nitscha – „Das orgien mysterien theater“ a už túto nedeľu sa môžete stretnúť s jej autorom osobne.

Viac sa dočítate tu: Navštívili ste už Danubianu? Jedno z najromantic­kejších múzeí moderného umenia v Európe prichádza s novými výstavami

Sobota-Nedeľa / Danubiana / 10:00 – 18:00 / 8 eur dospelí, 5 eur deti

Vítanie jari

V Modre sa už túto sobotu víta príchod jari. Ide o cyklus zvykov a tradícií na Veľkú noc. V rámci podujatia vystúpi Detský folklórny súbor Magdalénka a tých najmenších určite poteší predstavenie Tri prasiatka – detské divadelné predstavenie, divadlo Kasiopea Budmerice a divadlo MoKraĎ. Súčasťou sú tradične tvorivé dielne kde sa budú vyrábať kraslice, pliesť korbáče a vyrábať rôzne veľkonočné dekorácie.

Sobota / Mestské kultúrne stredisko Modra / 14:30

Aquafest

Príchod jari môžete osláviť aj priamo v Bratislave a hneď spolu so svetovým dňom vody na Aquafeste. Ide o prvý takýto festival v hlavnom meste, ktorý ponúkne ochutnávku vôd, odborné prednášky, filmy a návštevníci sa dozvedia i to, či je ich voda zo studne v poriadku. Na Aquafeste sa bude hovoriť i o obnove vodných biotopov Podunajska, neznámom živote v našich riekach, ochrane Žitného ostrova či vzácnych vodách Slovenska.

Viac sa dočítate tu: Blíži sa svetový deň vody. Bratislavčania ho oslávia Aquafestom

Sobota / 10:00 – 16:00 / Vodárenske múzeum na Devínskej ceste

Čas na zdravú vodu

O tom, že voda je neodmysliteľnou súčasťou nášho života sa budete môcť presvedčiť aj v nedeľu. A nestihnete sobotný Aquafest, vezmite vaše rodiny a príďte osláviť Svetový deň vody na Hviezdoslavovo námestie aj v nedeľu. Dozviete sa veľa zaujímavých faktov o vode, mladí umelci vám spríjemnia nedeľné popoludnie hudbou aj hovoreným slovom. Podávať sa bude, samozrejme voda, ale nie hocijaká.

Nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / 12:30– 15:30

Cyklovýlet

Za dravcami na Devínske jazero. Ak ste zvedaví, čo za vtáctvo žije v oblasti Devínskeho jazera, pridajte sa k CK watching.sk na cyklovýlet za pozorovaním dravých vtákov, vodných vtákov a vtákov žijúcich v lužných lesoch. Približne 28 kilometrová trasa je nenáročná na rovinatom teréne. Každý účastník bude mať k dispozícii aj ďalekohľad.

Nedeľa / 9:00 / Devínska Nová Ves, pri zástavke MHD Na Hriadkach / dobrovoľný príspevok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM