Krimi

Mladému Bratislavčanovi hrozí za vlámanie a krádeže v obchodnom centre 10 rokov väzenia

V rámci vyšetrovania bolo preukázané, že obvinený sa lúpežného konania v priebehu posledných 24 mesiacov už dopustil a zároveň bol aj odsúdený.

Ilustračný obrázok k článku Mladému Bratislavčanovi hrozí za vlámanie a krádeže v obchodnom centre 10 rokov väzenia
Zdroj: TASR

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V objasnili prípady majetkovej trestnej činnosti, ku ktorej dochádzalo v uplynulom období v Petržalke.

Vlámanie

„Až desaťročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny 27-ročnému R. D., ktorému vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže z celkovo troch skutkov vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V,“ Btratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Obvinený sa mal 13. 02. 2019 vo večerných hodinách vlámať do vnútorných priestorov mládežníckeho strediska na Mamateyovej ulici. Tam mal odcudziť mobilný telefón, ako aj ďalšie predmety v celkovej hodnote cca 200 eur. „Obvinený sa v jednej z miestností mládežníckeho strediska následne zamkol, a zotrval v nej až do príchodu hliadky PZ, ktorá sa v krátkom čase na základe oznámenia na miesto dostavila,“ informoval Szeiff s tým, že hliadka ho v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné Policajné oddelenie.

Lúpež v obchodnom centre

Muž čelí obvineniu z pokračovacieho zločinu krádeže aj v dvoch ďalších skutkoch. K tým malo dôjsť koncom mesiaca január 2019 v priestoroch obchodného centra na Einsteinovej ulici.

„Dňa 26. 01. 2019 v čase krátko pred 22:00 hod. poškodil uzamknutú zásuvku jedného zo stánkov nachádzajúcich sa na prízemí, z ktorej odcudzil finančnú hotovosť vo výške 28 eur. Následne sa presunul k jednej z predajní s hodinkami. Tam cez stiahnutú mrežu poškodil dvere na skrinke s vystavenými náramkovými hodinami a odcudzil celkovo 11 kusov náramkových hodín. Týmto konaním bola spôsobená škoda cca 1 768 eur,“ uviedol Szeiff.

V rámci vyšetrovania bolo preukázané, že obvinený sa takéhoto konania v priebehu posledných 24 mesiacov už dopustil a zároveň bol trestným rozkazom Okresného súdu v Bratislave za takúto trestnú činnosť odsúdený.

„Obvinený muž je v súčasnosti stíhaný väzobne. Nakoľko sa uvedeného konania dopustil závažnejším spôsobom konania, v prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom za takéto konanie trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov,“ dodal Szeiff.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM