Krimi

Za útok na zastávke MHD na maloletého chlapca hrozí agresorovi dvanásť rokov väzby

Začiatkom tohto mesiaca napadol maloletého chlapca na zastávke MHD agresor, ktorý ho chcel okradnúť. Keď sa mu to nedarilo, dobil ho ešte viac.

Ilustračný obrázok k článku Za útok na zastávke MHD na maloletého chlapca hrozí agresorovi dvanásť rokov väzby
Zdroj: pixabay

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV objasnili ďalší prípad násilnej trestnej činnosti. V tomto prípade bol poškodeným maloletý chlapec, ktorý utrpel viaceré zranenia najmä v tvárovej časti hlavy spôsobené fyzickým napadnutím.

Útok na zastávke MHD

„V tejto súvislosti vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV obvinenie zo zločinu lúpeže 20-ročnému Michalovi F. z Bratislavy,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Ku skutku došlo začiatkom tohto mesiaca na zastávke MHD Homolová o 19:30 hod. „V súčasnej dobe obvinený mal podľa doterajších informácií pristúpiť k poškodenému a najprv ho verbálne, následne aj fyzicky napadnúť údermi päsťami do tváre, ako aj zadnej časti hlavy. Maloletému chcel z ruky odcudziť hodinky, avšak to sa mu nepodarilo,“ priblížil Szeiff.

Vo fyzickom útoku teda pokračoval, ďalej chlapca udieral do oblasti hlavy päsťami aj kolenom. „Privolanou RZP bol maloletý chlapec prevezený k ošetreniu do jednej z nemocníc. Následne vykonaným úkonmi zo strany policajtov Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bol následne 20-ročný muž obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné oddelenie Policajného zboru,“ dodal Szeiff.

V súčasnej dobe je obvinený na základe rozhodnutia sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava IV stíhaný väzobne. Nakoľko sa obvinený dopustil takéhoto protiprávneho konania v zmysle ustanovení zákona č. 300/2005 Z. z. na chránenej osobe, za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM