Martin Zvolensky Hokej

Miro Šatan opäť v belasom

Slovanistickí funkcionári sa rozhodli angažovať voľného Mira Šatana, ktorý má belasým pomôcť a vytiahnuť mužstvo z hernej krízy.

Šatan podpísal zmluvu so Slovanom dnes podvečer. Hviezdny útočník sa „belasým“ upísal do najbližšej reprezentačnej prestávky.
„Je to tak, s Mirom sme sa dohodli dnes okolo 16.00,“ uviedol pre TASR generálny manažér Slovana Maroš Krajči s tým, že Šatan bude k dispozícii v najbližších piatich extraligových kolách vrátane piatkového duelu so Zvolenom. Tridsaťšesťročný kapitán majstrov sveta z Göteborgu je v sezóne bez riadnej dlhodobej zmluvy. Za Slovan odohral dva septembrové zápasy bez zmluvy – proti Skalici zaznamenal hetrik a proti Popradu si pripísal bod za asistenciu. Potom sa 30. septembra dohodol s vedením klubu na týždennom kontrakte, z neho sa však realizoval iba zápas so Žilnou, v ktorom opäť dosiahol hetrik a pridal asistenciu. V troch zápasoch tak mal bilanciu 6+2.
Šatanovo meno sa naposledy spájalo s Montrealom Canadiens, no táto transakcia sa napokon nerealizovala. Jeho agent Allan Walsh napriek tomu tvrdí, že už čoskoro bude mať v NHL zmluvu. V 36 zápasoch základnej časti minulej sezóny NHL nazbieral v drese Bostonu Bruins 9 gólov a päť asistencií a v 13 dueloch play off dosiahol ďalších desať bodov (5+5). Rok predtým pôsobil v Pittsburghu Penguins, kde v 65 zápasoch skóroval 17-krát, nazbieral 36 kanadských bodov a tešil sa zo zisku Stanleyho pohára.

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM