Alexandra Húsková Rôzne

Milovníci historických železničných vozidiel sa cez víkend môžu tešiť na Dni Pary

Dopravný podnik Bratislava už tradične v dňoch 13. a 14. júna počas zrazu historických železničných vozidiel Rendez 2015, vypraví do ulíc hlavného mesta historické električky T2, DPMB #38 a autobus Karosa ŠM 11. Pripravená je výstava aj vyhliadkové jazdy. Pozrite sa kde a kedy sa môžte odviezť.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci historických železničných vozidiel sa cez víkend môžu tešiť na Dni Pary
Zdroj: TASR

Už 17. ročník tohto obľúbeného podujatia, ktorý milovníci koľajovej dopravy nazývajú aj Dni pary, sa uskutoční v priestoroch starého rušňového depa Bratislava východ. Program sa cez oba víkendové dni začína o 10-tej hodine a pripravená je výstava historických železničných vozidiel so zahraničnou účasťou, vyhliadkové jazdy, stálu múzejnú expozíciu železničných zariadení, súbežnú jazdu dvoch parných vlakov na trati Bratislava – Petržalka, Bratislava – Nové Mesto – odbočka Vinohrady, prezentáciu modelových koľajísk, nočné fotografovanie a množstvo ďalších zaujímavostí.

„V rámci podujatia budú v priestoroch depa vystavené aj historické vozidlá Dopravného podniku Bratislava, na ktoré sa každoročne tešia návštevníci tejto zaujímavej akcie,“ informovala Adriana Volfová, hovorkyňa DPB.

Odkiaľ, kedy a kam?

Historické električky s označením H5 budú premávať z Rače smerom do mesta cez Obchodnú ulicu, tunel pod Hradom, Nábrežie, Národné divadlo, Špitálska, Americké námestie, Račianska, Rača.

Na zastávke Detvianska bude zabezpečený prestup na historický autobus s označením H56 smer Lokomotívne depo I. Odchod historických električiek od Národného divadla – Jesenského bude od 8:30 do 16:30, v sobotu do 17:30 v hodinových intervaloch, z Rače – Komisárok od 09:57 do 16:57, v sobotu do 17:57.

Posledný odchod historickej električky H5 v sobotu z mesta bude o 17:30. Odchod historického autobusu H56 bude každú hodinu zo zastávky Detvianska / Čachtická od 09:00 do 17:00, v sobotu do 18:00 a z Rendezu od 09:45 do 17:45, v sobotu do 18:45.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM