Rôzne

Milovníci cyklistiky si zmerajú sily v ďalšom kole Župného pohára

Dnešný štátny sviatok bude nielen oddychom pre pracujúcich, ale aj sviatkom pre milovníkov cyklistiky, ktorí si svoje sily zmerajú v ďalšom v poradí už piatom kole Župného pohára.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci cyklistiky si zmerajú sily v ďalšom kole Župného pohára
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Piate kolo Župného pohára ponesie názov Kaktusbike Svätojurský Blesk – Memoriál Štefana Srnu. Partnerom podujatia je Bratislavský samosprávny kraj.

Časovky

„Spoznávať prírodu, cyklotrasy Bratislavského regiónu, ale aj zmerať si sily, zašportovať si, o tom sú časovky Župného pohára, ktoré každoročne prilákajú aj zahraničných pretekárov. Tak ako po minulé kolá platí, že ak sa nestihli potenciálny účastníci zaregistrovať online, môžu tak urobiť aj v deň preteku a písomne vyplniť prihlášku na štarte,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Dvanásty ročník cyklistickej časovky do vrchu s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk – Memoriál Štefana Srnu, ktorý je piatym kolom Župného pohára, sa uskutoční 5. júla 2017. Prvý pretekár štartuje o 10:00 a ostatní budú pokračovať v polminútových intervaloch. 7,2 kilometrov dlhá trať s 390 metrovým prevýšení povedie cestou s asfaltovým povrchom zo Svätého Jura z časti Neštich až na meteorologickú stanicu Malý Javorník, kde je cieľ preteku.

Vyhodnotenie sa uskutoční o 13:00 na Bielom Kríži. Súťaže sa môžu zúčastniť muži, ženy, mládež, jednoducho všetci milovníci cyklistiky a to od 15 do 60 rokov a viac. Muži si zmerajú sily v šiestich kategóriách – kadeti, juniori, muži A,B, muži Masters B, muži Masters C, muži Masters D, E, F a ženy v piatich kategóriách – kadetky, juniorky, ženy A,B, ženy Masters B, ženy Masters C. Prví traja najlepší v každej kategórii získajú vecné ceny a takisto každý účastník preteku bude zaradený do tomboly o vecné ceny. Viac informácií nájdete na webovej stránke preteku http://cksvatyjur.sk/blesk/

Bratislava24.sk informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM