Ilustračný obrázok k článku Milovníci chutných pokrmov pozor! Budúci týždeň sa začína Zimný festival jedla 2015
Zdroj: TASR

Milovníci chutných pokrmov pozor! Budúci týždeň sa začína Zimný festival jedla 2015

Čo takto ochutnať gurmánske delikatesy v známych reštauráciách Slovenska? Možnosť okúsiť špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky sa od 14. januára až do 17. februára naskytne aj obyvateľom a návštevníkom Bratislavského kraja.

Tomáš Stupavský Rôzne
Tomáš Stupavský Rôzne

Milovníci chutných pokrmov pozor! Budúci týždeň sa začína Zimný festival jedla 2015

Čo takto ochutnať gurmánske delikatesy v známych reštauráciách Slovenska? Možnosť okúsiť špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky sa od 14. januára až do 17. februára naskytne aj obyvateľom a návštevníkom Bratislavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci chutných pokrmov pozor! Budúci týždeň sa začína Zimný festival jedla 2015
Zdroj: TASR

Šéfkuchári renomovaných slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku 2014, ponúknu návštevníkom tretieho ročníka Zimného festivalu jedla pokrmy, ktoré sú zaradené do troch kategórií:

  • Naše ikonické jedlo – charakterizujúce danú reštauráciu
  • Chute regiónov – s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín
  • Recepty našich mám – podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou

Ľuďom sa naskytne šanca okúsiť atmosféru luxusných prevádzok a profesionality ochotného personálu. Veľkou výhodou festivalu je, že záujemcovia o rôzne maškrty si môžu pochutnať na dobrom jedle za rozumnú sumu aj v cenovo nedostupných reštauráciách. A to je práve hlavnou myšlienkou projektu, ponúknuť delikatesy všetkým nadšencom kvalitnej kuchyne.

Za špecialitami aj autobusom

Takzvané Gurmán busy zavedú svojich cestujúcich do troch vybraných reštaurácií, ktoré sa na danej trase nachádzajú. Napríklad v pláne bratislavskej trasy je návšteva reštaurácií Mon Lapin, Brasserie Anjou v Hotely Sheraton a Carnevalle meat restaurant and bar.

V každej z nich sa budú ochutnávať dva chody z festivalového menu. Nebude chýbať ani degustácia vinárstva alebo pálenice. Čiže maškrtníci si prídu určite na svoje.

Aby ste si mohli pochutnať na špecialitách ako pečené bažantie prsia s tekvicovým pyré, borievkovou omáčkou a brusnicami alebo chobotnicová polievku s cícerom a lúpanými paradajkami, musíte mať zakúpený Degustačný kupón do vami vybranej reštaurácie.

Prehľad reštaurácií v Bratislavskom kraji:

Názov reštaurácie Mesto
AuCafe Bratislava
Brasserie Anjou, Hotel Sheraton Bratislava
Carnevalle meat restaurant and bar Bratislava
CUBES, Hotel Aston Bratislava
FOU ZOO Bratislava
Hotel Sebastian Modra
Hotel Zochova chata Modra
Leberfinger Bratislava
Mlyn 108 Modra
Mon Lapin Bratislava
PARCAFE Bratislava
Pavúk – wine restaurant Modra
Traja Mušketieri Bratislava
Zorno Lozorno
Zylinder cafe & restaurant Bratislava

Viac informácií o Zimnom festivale jedla 2015 nájdete tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín