Adriana Banásová Rôzne

Mikuláš zavítal aj medzi zvieratá v bratislavskej ZOO

Mikuláš spolu s anjelom a čertom zavítali aj do bratislavskej zoologickej záhrady (ZOO). Okrem toho, že potešil najmenších návštevníkov zoo, pomohol aj pri mikulášskom kŕmení zvierat.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš zavítal aj medzi zvieratá v bratislavskej ZOO
Zdroj: TASR

„Na tomto tradičnom podujatí, kde vždy vládne príjemná rodinná atmosféra, rozdáme darčeky nielen deťom, ale aj zvieratám za to, že celý rok poslúchali,“ objasnila Katarína Moravcová z oddelenia marketingu ZOO Bratislava.

Mikulášska nádielka pre zvieratá znamená, že si dnes pochutia na niečom, čo majú rady. „Chovatelia sa im snažia dať niečo špeciálne, čo nemajú každý deň, aby aj pre ne bol tento deň výnimočný,“ vysvetlila Moravcová.

Zároveň ide o akúsi hru či rozvíjanie schopností zvierat.

„Napríklad medveďovi zabalíme tú potravu do škatule, aby sa musel aj trochu popasovať s tým, ako sa k pochutinám dostať. No a napríklad mačkovitým šelmám k tomu dáme i oblečenie napáchnuté od kopytníkov, aby si tak rozvíjali aj svoje čuchové zmysly,“ informovala zástupkyňa ZOO.

Mikulášske kŕmenie sprevádza aj komentár chovateľov, takže návštevníci sa môžu o jednotlivých zvieratách dozvedieť čosi viac. Súčasťou akcie je aj tombola. Výťažok z nej poputuje na projekt „Aby naše vlky spokojne vyli,“ ktorého cieľom je prispieť k novému výbehu pre vlkov v ZOO Bratislava.

Prečítajte si tiež: V ZOO sa krstilo! Viete, kto zo známych osobností prišiel malé pandy červené pokrstiť?

Mikuláš v ZOO
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM