Kultúra Kultúra

Miestna knižnica v Lamači bude oddnes fungovať v nových priestoroch

V nových priestoroch chce lamačská knižnica organizovať besedy so spisovateľmi, prípadne s vydavateľmi o pripravovaných knižných novinkách.

Ilustračný obrázok k článku Miestna knižnica v Lamači bude oddnes fungovať v nových priestoroch
Zdroj: TASR

V bratislavskom Lamači dnes popoludní otvoria nové priestory miestnej knižnice. Z budovy základnej školy sa knižnica presťahovala do budovy na Heyrovského ulici, kde kedysi sídlil miestny úrad.

Lamačská knižnica má vo fonde približne 11.600 titulov, z toho najväčší podiel tvorí beletria pre deti a dospelých a náučná literatúra. „V tomto roku by sa mal doplniť knižný fond, hlavne na základe záujmu a dopytu zo strany čitateľov,“ uviedla prednostka Lamača Michaela Kövári Mrázová.

V nových priestoroch chce lamačská knižnica organizovať besedy so spisovateľmi, prípadne s vydavateľmi o pripravovaných knižných novinkách. „Pre malých čitateľov sa plánujú detské čítania s umelcom a večerné čítania so starými rodičmi. Knižnica sa takisto chce aktívne zapojiť aj do celoslovenských akcií Noc literatúry Bratislava a Celé Slovensko číta deťom,“ dodala lamačská prednostka.

V knižnici majú čitatelia možnosť využiť aj bezplatný internet.

Čítajte tiež: Prechádzka Vodárenským múzeom: Ako sa dostáva voda do našich domácností?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM